Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Koningsspelen
Vallen

Auteur

Mary van de Kerkhof

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De zeventienjarige prinses Arabelle leeft van jongs af aan al onder een vergrootglas, waarbij iedere stap gevolgd wordt door de sociale media. Zo ook de spelshow "De Vorstenweken", in de volksmond "Koningsspelen" genoemd, die eens in de vijf jaar georganiseerd wordt. Hierin worden prinsen en prinsessen onder toeziend oog van het hele continent getest op hun bekwaamheden als jonge vorst door middel van het uitvoeren van opdrachten.
Arabelle vertoont aanzienlijk weerstand tegen het concept, maar wanneer er steeds meer druk op haar uitgeoefend wordt om zich op te geven, lijkt het erop dat ze zal moeten zwichten.
Haar staat de moeilijke opgave om de opdrachten succesvol af te ronden, vriend van vijand te onderscheiden en zichzelf geliefd te maken bij de inwoners in heel Nucleore.

Over de auteur

Al op een jonge leeftijd verzon Mary van de Kerkhof (1997) verhaaltjes voor het slapengaan, die ze aan haar broer voordroeg. Jaren later ontwikkelde gesproken woord zich tot geschreven taal, waarna ze een realistische eigen wereld creëerde. Daar is De Koningsspelen uit ontstaan. Mary schrijft graag over adolescenten die op zoek zijn naar het ontdekken van hun eigen identiteit en hoopt haar lezers te inspireren door de reis die haar personages maken.

Productinformatie

ISBN
9789464680072 / 978-94-646-8007-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
19-08-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
250
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

‘Ik heb geen idee wie ik ben. Als ik een lijstje zou moeten maken, zoals jij nu doet, zou ik echt niet weten wat ik op zou moeten schrijven. Ik zal niet verder komen dan wat je aan de oppervlakte ziet: een meisje met lang, bruin krullend haar en grijsblauwe ogen, een van de prinsessen van Airdyn, die haar broer en zus geacht wordt te evenaren om het land te verheffen en daarom onder druk gezet wordt en dichtslaat. Een meisje dat niet kan laten zien wie ze is, omdat ze helemaal geen idee heeft wie ze eigenlijk is.’
‘Is dat waarom je niet wilt deelnemen aan de Spelen?’
Ik antwoord niet en op het getjirpt van de vogels na is het even helemaal stil. Ik denk na over zijn woorden en realiseer mezelf hoe groot de kern van waarheid is die daarin schuilt.
‘Ik heb het altijd als een vernederende populariteitsstunt gezien, waarin mensen die zichzelf prinsen en prinsessen dienen te noemen deelnemen om zichzelf voor schut te zetten voor het oog van heel Nucleore, voor een beetje geld. Ik zag het altijd als een spelshow waarbij het mooiste meisjes en de knapste jongens altijd heel ver kwamen, omdat het niet uitmaakte dat zij bepaalde opdrachten niet succesvol afgerond hadden, want ze kwamen toch wel ver door de stemmen van het publiek. Mijn zus vond dat ik te zelfingenomen was om mezelf op te willen geven, alsof ik mezelf te hoog vind staan en het mijn tijd niet waard is. Maar eigenlijk...’
Ik zucht even voordat ik verder praat.
‘Maar eigenlijk ben ik stiekem bang dat ik niet goed genoeg zal zijn. Ik ben bang dat ik de opdrachten niet goed zal doen en ik ben bang dat mensen niet op mij zullen stemmen om me in de competitie te houden. Ik kan het gewoon niet.’
‘Weet je dat het een uitgelezen moment is om uit te vinden wie je bent? Om uit te vinden wat je wel en niet kan?’ antwoordt Julian.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door vanja op 14-01-2023
schrijfster van wattpad en nu een eigen boek ZEKER aan te bevelen!