Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Tante Boeboe, Beer en Engel Raaf
Tien verhaaltjes vol avonturen.

Auteur

G. Sabine Eijsenring

Uitvoering
Hardcover
Prijs
24 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

... 'Maar, waar was je dan?' vragen tante Boeboe en Beer aan Engel Raaf. Engel Raaf kijkt verdrietig. 'Okay, ik ga het vertellen. Ik wilde avonturen beleven. Ik wilde gewoon weg en spannende dingen meemaken. Toen ben ik gaan vliegen, steeds verder en verder,’ ... Op een dag lag Beer zomaar ineens in de tuin van tante Boeboe. Tante Boeboe nam Beer mee naar binnen en zij werden meteen vrienden. Nu wonen zij alweer jaren samen in haar rommelige huisje. Engel Raaf komt vaak op bezoek en samen beleven zij allerlei avonturen. De verhalen, geschreven door Sabine Eijsenring, hebben een perfecte voorlees-lengte. Ouders en kinderen zullen genieten van hun avonturen. En van de kleurrijke illustraties, getekend door Gerard Draaisma, die vol beweging en details zitten.

Over de auteur

Sabine Eijsenring (1957) heeft altijd verhalen in haar hoofd. Zij werkte vele jaren als vakleerkracht sociale vaardigheid en dramadocent, met kwetsbare kinderen en jongeren met een communicatieve beperking. Om de jongeren inzicht te geven in gebeurtenissen en -waar nodig- een andere kijk op hun situatie te creëren, gebruikte zij zelfbedachte verhalen. Verhalen die passen bij hun belevingswereld, zodat nieuwe mogelijkheden zich kunnen ontvouwen. De kracht van verhalen maken én vertellen ontdekte zij tijdens haar theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten. Ook in de voorstellingen die Sabine maakte, ging zij uit van de ontdekkingskracht van de ander. Verhalen bedenken voor kleine kinderen doet zij nu met veel genoegen.

Productinformatie

ISBN
9789464680645 / 978-94-646-8064-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-09-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
82
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Tante Boeboe snuffelt in haar papieren. Dan pakt zij iets, schudt haar hoofd en propt de papieren weer in het laatje. De laden gaan weer dicht. Tante Boeboe loopt maar heen en weer in de woonkamer. Beer zit stil op zijn stoeltje. ‘Wat ben je toch aan het doen, tante Boeboe?’ vraagt Beer. ‘Ik ben iets kwijt en dat probeer ik nu te zoeken.’ ‘Maar wat ben je dan kwijt?’ vraagt Beer aan tante Boeboe. ‘Dat is het nu juist. Ik weet niet wat ik kwijt ben.’ ‘Maar als je niet weet wat je kwijt bent, dan ben je het toch niet kwijt?’ zegt Beer. ‘Maar ik ben het wel kwijt, het is gewoon verdwenen,’ zegt tante Boeboe wanhopig. ‘Het is weg.’ ‘Dat snap ik niet,’ zegt Beer. ‘Je bent iets kwijt en je weet niet wat je kwijt bent. Je zoekt iets, maar je weet niet wat je zoekt. Er is iets weg, maar je weet niet wat er weg is. Nou ik vind het maar raar.’ ‘Help mij nou maar zoeken,’ zegt tante Boeboe. Beer voelt dat tante Boeboe een beetje boos wordt. O, denkt Beer. Nou moet ik meehelpen met zoeken, terwijl wij alle twee niet weten wat wij zoeken. Ik vind het maar raar. Als ik niet weet wat ik zoek, kan ik het ook niet vinden. Nou, ik doe maar net alsof ik zoek. Beer pakt alles wat op de tafel staat. ‘Ben je dit kopje kwijt? Ben je dit boek kwijt? Ben je jouw zakdoek kwijt? Ben je die appels kwijt? Ben je … ?’ ‘Hou je mond nou even, dan kan ik rustig doorzoeken,’ zegt tante Boeboe. Beer zucht heel diep. Soms is het leven wel heel ingewikkeld denkt hij.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek