Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Overslag
Over bevrijding en de grenzen van het milieu

Auteur

Pieter Zevenhuizen

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De opvolger van ‘Doorslag’. Ook in deze bundel werken de personages aan hun bevrijding. Maar hoe doen zij dat? Hoe proberen zij los te raken uit het keurslijf, de gevangenis, de tredmolen van hun voorspelbare, vastgelopen bestaan? Hoe handelen zij in tijden van een pandemie? Al die totaal verschillende mensen, van rijk tot arm, van invloedrijk tot onbeduidend, die figureren in een palet van uiteenlopende milieus? En dan de belangrijkste vraag: wat komt er van hun ommekeer terecht?
In vier korte verhalen wordt de lezer meegevoerd naar plaatsen in binnen- en buitenland, waar hij op bijzondere omgangsvormen stuit en hij getuige is van onverwachte en vaak ook hilarische wendingen. Uiteindelijk is het aan de lezer zelf om zijn oordeel te vormen…

Over de auteur

Pieter Zevenhuizen (1952) is geboren in het Zuid-Hollandse Maasland. Hij studeerde Franse taal- en letterkunde aan de universiteit van Groningen, waarna hij leraar werd aan een gymnasium in het zuiden des lands. Na zijn pensionering vond hij de tijd om de verhalen, waaraan hij al jaren werkte, te voltooien, nieuwe te schrijven en samen te voegen tot een geheel. Daarbij dook hij veelvuldig in het verleden en volgde hij de actualiteit met argusogen, beide als onuitputtelijke inspiratiebronnen voor zijn prozakoker. Met als resultaat de bundels 'Doorslag' en 'Overslag'.

Productinformatie

ISBN
9789464681420 / 978-94-646-8142-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-10-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
100
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Nieuw-Caledonië is een aards paradijs. Het eiland telt negen soorten vleermuizen, waarvan zes endemisch, waaronder de roussette, een soort vliegende hond, roodbruin van kleur, zoals zijn naam aangeeft. De Kanaken zijn bik op hun vlees. Het is een lekkernij die op dorpsmarkten wordt verhandeld. Niettemin heerst er op deze tafelen der wisselaars een schreeuwend gebrek aan hygiëne. Lillende, okerachtige slachtlappen, opgetast in de brandende zon. Vliegen. Een emmer vuil water als schoonmaakmiddel. Rottende, stinkende resten onder de kramen, hier en daar schuifelt een rat – van wie is die keutel? Geen nood, want de inboorlingen worden niet ziek. Ze zijn resistent, ze hebben in de loop der eeuwen immuniteit opgebouwd. Nieuw-Caledonië drijft op de toeristenindustrie. Het ene na het andere cruiseschip, ware flatgebouwen vol decadent vermaak, meert aan in de rede van Nouméa. Golven toeristen stromen deze Hof van Eden binnen. Velen blijven hangen in het resort, op het palmenstrand of in de casino’s, anderen zijn tuk op primitieve volkskunst. Ze willen een houtgesneden voodoopoppetje mee naar huis nemen als trofee uit dit exotische oord. Kunnen ze mee zwaaien tijdens verjaardagen. Ze trekken dus naar de Kanakendorpjes in de wildernis van Grande Terre en worden aangestoken. Zoönose. Zonder het te weten vormt een besmetting hun voornaamste souvenir. Als virusbommen arriveren de boten weer in de havens van Marseille, New York en Rotterdam. Het feest kan beginnen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek