Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Op het eerste gezicht

Auteur

Alexia van Bladel

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (6 reviews )
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het is zomervakantie in het dorpje Kerkingen. Lotte brengt de hele maand juli door als monitor van de speelpleinwerking, die gevestigd is op een voormalig kasteeldomein. Tijdens de voorbereiding van een bosspel vindt ze een medaillon met een raadselachtige inscriptie. Haar nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en algauw neemt de zoektocht naar de herkomst van het sieraad haar helemaal in beslag. Een zoektocht die haar naar het verleden leidt en naar de vroegere bewoners van het kasteeltje. Lotte heeft echter ook in het heden de nodige katjes te geselen, als ze op de valreep een nieuwe, onervaren en onwillige medemonitor krijgt. Eentje die er bovendien zijn eigen geheimen op na blijkt te houden.

Over de auteur

Alexia van Bladel (1983) studeerde Wijsbegeerte aan de Universiteit Antwerpen en woont in Kapellen in België. Een levenslange affiniteit met boeken en taal leidde als vanzelf naar het schrijverschap. Op het eerste gezicht is haar debuutroman.

Productinformatie

ISBN
9789464681543 / 978-94-646-8154-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-10-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
294
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Lotte kent het niet al te grote bos ondertussen op haar duimpje en ze werkt systematisch de plekken af waar de opdrachten voor het grote bosspel op maandag moeten doorgaan. Als ze de laatste spulletjes bij een grote beuk weglegt, merkt ze dat Billie achter is gebleven. Vermoedelijk weer eens een konijn geroken, denkt ze gelaten. En ja hoor, ze vindt hem achter de oude ijskelder, waar hij als bezeten een gat graaft. Aarde vliegt in het rond en zijn staart steekt parmantig in de lucht. Lotte plukt hem bij zijn halsband uit het gat en leest hem ondertussen voor de zoveelste keer flink de les over zijn eeuwige gegraaf. ‘Het zal jou worst wezen dat hier iemand zijn been in breekt!’ moppert ze, terwijl ze met haar voet het hoopje zand terug in het gat schuift. Een eindje verderop zit Billie schuldbewust toe te kijken. ‘Billie, echt, je hoeft mij niet zo zielig te zitten aanst… Hé, wat is dat?’ Ze had er zomaar overheen kunnen kijken. Maar heel toevallig schijnt er net een straaltje zonlicht door de bladeren heen, waardoor Lotte plotseling iets ziet oplichten tussen het zand. Ze zakt door haar knieën om het beter te kunnen bekijken. Het is afgerond en goudkleurig. Even schiet door haar heen dat ze misschien wel een schat gevonden heeft, een heleboel gouden munten uit een ver verleden… ‘Tot mijn hond die per ongeluk opgraaft. Ja hoor, heel geloofwaardig, Lotte!’ Ze roept haar fantasie hardop een halt toe en vist het voorwerp uit het zand. Het blijkt een gouden medaillon te zijn, met de ketting er nog aan. Helemaal intact, maar natuurlijk onder het zand. Toch is nog goed te zien hoe de voorkant rijk bewerkt is met bloemen en ranken. Op de achterkant staat iets gegraveerd, maar dat kan Lotte niet lezen. Ze veegt het medaillon even stevig over haar mouw en draait het om om opnieuw te proberen de inscriptie te ontcijferen. Maar op dat moment verkiest Billie het om er als een pijl uit een boog en wild blaffend vandoor te gaan. Lotte propt het medaillon in haar broekzak en spurt achter haar hond aan.

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Suzanne op 26-11-2022
Wat een mooi leuk geschreven boek!
door Annelore op 04-11-2022
Zo’n leuk boek! Herkenbaar, vlot geschreven en vooral… je wil het niet wegleggen!

Als dit een debuut is, wat volgt er dan nog?
door Hanne op 02-11-2022
Superleuk boek! Heerlijk qua taal en heerlijk qua verhaal! Een absolute aanrader!
door Marie op 30-10-2022
Het leest als een trein, is heel entertainend, de dialogen zijn heel ad rem, zeer herkenbaar ook, de emoties zijn echt, de plot is onverwacht en captiverend. Een aanrader!
door Kaat op 28-10-2022
Heel mooi geschreven boek, met oog voor detail en met gevoel voor onze taal.

Het verhaal neemt je mee en vraagt om in 1 ruk uitgelezen te worden.

Een absolute aanrader! En hopelijk volgt er meer van deze auteur.
door Steven op 15-10-2022
Prima geschreven debuut met vlot en wervelend taalgebruik, waarbij ik het voorrecht had om één van de proeflezers te zijn.