Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Bevrijd van zwijgplicht

Auteur

Youssra Zouaghi - de Boer

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (16 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Dit verhaal gaat over Afra, een jonge vrouw die zich ondanks haar fijne leven, niet gelukkig voelt. Sterker nog ze staat op het punt van instorten. Op aanraden van haar arts besluit ze een dagboek te kopen om van zich af te schrijven. En dat doet ze. Voor het eerst opent ze deuren uit haar verleden die ze jarenlang met man en macht heeft geprobeerd gesloten te houden. Ze komt oog in oog te staan met haar pijnlijke jeugd die ervoor heeft gezorgd dat ze in haar volwassen leven moet dealen met chronische ptss en meerdere depressies.

Over de auteur

Youssra (31) is afgestudeerd als maatschappelijk werker en werkt als freelancer in de zorg. Ze woont samen met haar partner en kinderen, twee zoontjes in de regio midden Nederland. Wanneer ze voor de eerste keer moeder wordt, beseft ze dat haar pijnlijke verleden haar heeft ingehaald. Ze wordt gediagnosticeerd met PTSS. 'Bevrijd van zwijgplicht' is ontstaan tijdens haar eigen verwerkingsproces van o.a. seksueel misbruik en (emotionele) verwaarlozing binnen haar familie. Met het uitgeven van dit boek hoopt ze andere slachtoffers van misbruik te kunnen bereiken en ze een hart onder de riem te steken. Je bent niet alleen.

Productinformatie

ISBN
9789464681567 / 978-94-646-8156-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-10-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
210
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

De winter van 1990 is koud en volgens mijn moeder begon het te sneeuwen toen ik werd geboren. Iets over twaalf in de middag. Zestien jaar is ze als ze bevalt van mij. De bevalling is een klassieke horrorbevalling. Ik heb het vaak genoeg moeten aanhoren. Allereerst was ik, met mijn acht en een half pond, een veel te zware baby voor dat kleine, tengere lichaampje van haar. Hoe hard ze ook haar best deed, het wilde niet lukken. Zelfs het inknippen en de bekende tangverlossing waren niet genoeg om mij er uit te krijgen. Wist mijn ziel misschien al wat mij te wachten stond en deed het daarom zoveel moeite om veilig in de baarmoeder te blijven? ‘Er zit niets anders op mevrouw, we moeten haar schoudertje breken want ze loopt blauw aan. Ze moet er nu uit,’ zei de dokter. Met ontzettend veel pijn en moeite werd ik in het ziekenhuis geboren. Mijn moeder verloor liters bloed. Omdat we een week in het ziekenhuis moesten blijven, kwam iedereen ons daar bezoeken. De enige man die steeds ontbrak, was mijn vader. Mijn moeder had geen idee waar hij uithing. De zwager van mijn moeder kwam wel op bezoek in het ziekenhuis. Ik ben dan drie dagen oud. Hij tilde mij op en vroeg mijn moeder naar mijn naam. ‘Ik heb haar nog geen naam gegeven,’ zei mijn moeder. ‘We noemen haar Afra,’ zei hij. Mijn naam betekent vreugde, dan wel geluk. In mijn jeugd zal echter niets vreugdigs zijn, laat staan dat ik geluk zal kennen.

Reviews (16)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Abigaïl op 03-11-2022
Wauw. Wat een boek! En wat een kracht. Heb het binnen twee dagen uitgelezen. Het leest goed weg. Je leeft echt mee met Afra. Zeker waard om te kopen en te lezen!
door Sharon op 04-11-2022
Een heel mooi en onroerend verhaal. Eenmaal begonnen kon ik niet stoppen met lezen. Ik raad het boek iedereen aan!
door Gino Siebert op 20-11-2022
Een eerlijk en onwijs puur boek. Een emotionele rollercoaster die je vanaf moment 1 grijpt en meeneemt! Onwijs krachtig!
door Gino Siebert op 20-11-2022
Een eerlijk en onwijs puur boek. Een emotionele rollercoaster die je vanaf moment 1 grijpt en meeneemt! Onwijs krachtig!
door Gino Siebert op 20-11-2022
Prachtig boek waarbij je vanaf moment 1 helemaal meegenomen wordt in een heftig maar onwijs sterk verhaal! Plus de schrijfster, kan niet anders zeggen dan een geweldig puur mens!
door Hennie op 23-11-2022
Wat een kracht heb jij getoond door het opschrijven van jouw verhaal. En wat heb je dat mooi omschreven. Ook goed om te lezen door andere (jonge)vrouwen die dit soort dingen meemaken.....je bent niet alleen. Ik kan het respect wat je toont in je boek ook waarderen.
☆ ☆ ☆ door Indira Jajetovivc op 23-11-2022
Een prachtig, eerlijk en sterk verhaal. Er moet meer over deze onderwerpen gesproken worden. Ik raad deze boek om te lezen.
door Lavinia Naviglio op 24-11-2022
We lezen hier uiteraard een tragisch verhaal, maar de kracht van deze vrouw en haar doorzettingsvermogen naar geluk is inspirerend. Je wilt alleen maar meer en meer lezen want het maakt je niet treurig en het voelt nier als gezeur, nee je leest een harde waarheid waaruit een prachtig persoon is ontstaan met ondanks alles alleen maar liefde voor anderen.
door Yaakoubi Samira op 24-11-2022
Heel mooi geschreven boek, heftig verhaal. Een aanrader voor iedereen die kampt met een mishandeling van welk aard dan ook uit zijn of haar verleden. Een top boek!
door Nilab op 27-11-2022
Goed boek waarin je een inkijk krijgt in het leven van een jong meisje, die je meeneemt in verschillende vreselijke gebeurtenissen uit haar leven.
Geschreven door Judi op 27-11-2022
Ik ben geen lezer, maar dit las ik in 2 avonden uit. Je weet dat Afra niet opeens gered zal worden, maar je weet ook dat ze de misère weer te boven komt. En dat hele stuk er tussen boeit van begin tot einde.
door Wendy op 27-11-2022
Een heel mooi en eerlijk boek! Je voelt de wanhoop en hunkering naar liefde door het hele boek heen. Je leest het in één adem uit! Grote klasse!
door Tamara op 27-11-2022
Binnen 2 dagen uitgelezen. Je beleeft het verhaal door de kinderogen van Afra. Dat raakte me. Ik wilde het liefst het boek inkruipen om Afra een knuffel te geven. Een aanrader!
door Annemarie op 06-12-2022
Een indrukwekkend boek, in 2 dagen uitgelezen. Leest makkelijk. Ik hoop dat er minder taboe over komt, en bij meisjes waar ook heftige dingen zijn gebeurt hier door opener durven te zijn. En er wat mee kunnen. Dank je wel voor het mogen lezen van jou boek
door Hamdaoui Fatima op 14-12-2022
Youssra, in 1 adem je boek uitgelezen! 🌹ik wens je en bid voor je dat je altijd de kracht gaat vinden naar het gemak. Een dikke knuffel die jouw hart nog meer power geeft. Je hebt hier een boek geschreven dat een sadaqa is, velen gaan daar hun kracht uit halen. Dankjewel dankjewel dankjewel ❤️
door L op 19-12-2022
In een halve dag jouw boek uitgelezen Youssra, met heelveel brok in m’n keel en tranen in m’n ogen heb ik je boek gelezen. Ik ben trots op jou ❤️