Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Vreemde bosbewoners

Auteur

Wim Jacob Smit

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Bennie Bang en de Baanse beer: een kleine, doch gehaaide jongen zoekt hulp om zijn vader van zijn angststoornis af te helpen. De smient en de dood: De nalatenschap van een atypische grootvader Scenes van Verontrustende Aart: Een jonge ridder op zoek naar avontuur en volwassenheid.

Over de auteur

Wim Jacob Smit (Delft 1949) studeerde historische letterkunde in Amsterdam en Leiden en verdween daarna zachtjes in het onderwijs, waar hij zijn leerlingen enthousiasmeerde voor literaire kanonskogels als Conrad Busken Huet en 'Gekke' Wim Vasbinder. Daarnaast schreef hij, louter uit liefhebberij, toneelstukken, liederen, verhalen en gedichten, waarmee niet zozeer een groot, als wel een vrolijk publiek werd bereikt. Nu ligt hier dan de bundel Vreemde bosbewoners, waarin Wim Jacob Smit de wereld beziet door een bril die hij kocht bij Optiek Glansdorp, Windeling 10.

Productinformatie

ISBN
9789464681802 / 978-94-646-8180-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-11-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
168
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

De graaf boog zich voorover zodat er een bepaalde intimiteit ontstond, een intimiteit die noch door Aart, noch door Ysops vertrouwd werd, maar des te meer door de moeder, zoals bleek uit haar oogopslag en bestudeerde gebaren. ‘Aart,’ zei de graaf, ‘wat kom je hier nu eigenlijk doen, zul je je afvragen. Goed, het is je naamdag, je wordt vandaag 21, maar wat zou dat? Ikzelf heb mijn naamdag al talloze malen voorbij zien komen, zonder dat daar ook maar enige aandacht aan geschonken werd. Als ik iets wilde, moest ik het zelf doen, zoals een pijl en boog maken, een vlot samenbinden met geweekte liaan, een mannekenboom opzetten, of een zwijnsmaaltijd bereiden. Dat laatste ging me trouwens goed af. Maar nu, Aart, nu heb ik een goed contact met je moeder. O, er vinden geen zedeloze dingen tussen ons plaats, hemel nee, maar ik probeer haar hoop te geven op een veilig thuiskomen van je vader. Dat is mijn plicht en ik doe het graag. Zij, op haar beurt, is mij niet ondankbaar voor mijn pogingen. En zij is het, die mij wees op deze dag, die voor jou wel heel gevoelig moet liggen, aangezien jij en je vader een speciale band hadden. Een bond, zo noemen wij dat graag in kringen van regeerders en rijksgroten.’ Hij zweeg even, wat Aart de gelegenheid gaf te vragen: ‘Heeft u bijgeval al iets gehoord van mijn vader? Van mijn moeder krijg ik nul informatie.’ ‘Toevallig!’ riep de graaf uit. ‘Bij glansrijk toeval kreeg ik gisteren een bode langs. En raad eens!’ Maar Aart had geen zin om te raden. Hij had dat altijd verafschuwd. Dan zei iemand ‘Raad eens!’ en dan raadde je natuurlijk altijd fout. Vervolgens werd je dan uitgelachen en soms met zeep ingesmeerd, waarbij het niemand kon schelen dat de zeep in je mond terecht kwam.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek