Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Avondwandelingen
Macabere verhalen

Auteur

Fons van Schoten

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Er zijn veel manieren om dood te gaan en ze zijn niet allemaal fijn. In deze bundel staan veertien korte verhalen waarin de de fantasie de vrije loop heeft gekregen. Elk verhaal staat op zichzelf, ze hebben niets met elkaar te maken. Maar ze hebben wel iets met elkaar gemeen. Ze zijn soms luguber, sinister, duister, akelig of morbide. Ze hebben een onverwacht einde en in elk verhaal speelt de dood een grote rol, als terugkerend element, als een rode draad die eigenlijk zwart is. Elk verhaal is eerst en vooral macaber.

Over de auteur

Fons van Schoten (1951) is geboren in Sassenheim waar hij opgroeide tussen de bollenvelden. Hij is socioloog en werkte als projectleider en adviseur in het publieke domein. In die hoedanigheid begeleidde hij besturen en instellingen bij (re)organisaties en verzelfstandigingen en adviseerde hij over de ontwikkeling van strategisch beleid en over vraagstukken van bestuurlijke inrichting. Vele tientallen rapporten en adviezen staan op zijn naam. Zijn voorliefde voor genealogie, sterrenkunde en natuur gaat hand in hand met het schrijven van fictie. Allemaal zaken waar verbeeldingskracht goed van pas komt. Hij publiceerde de roman Rotonde en diverse genealogieën.

Productinformatie

ISBN
9789464681994 / 978-94-646-8199-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-10-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
62
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Niemand wist waar ze vandaan kwamen en niemand zal het ooit weten. Dat heeft men dan in ieder geval aan mij te danken. Ik heb de mensheid niet de kans gegeven geheimen te ontraadselen die naar mijn oordeel het bevattingsvermogen van de menselijke geest verre te boven zouden zijn gegaan. Iedere poging daartoe zou trouwens toch zinloos geweest zijn. Wat de scheppende kracht geweest is die deze monsters heeft doen ontstaan zal niemand ooit weten. Er zijn dingen waarmee de mens zich beter niet bemoeit. De eerste tijd na hun verschijning deden drie onhoudbare theorieën de ronde. De eerste werd de theorie van de kruising genoemd en hield in dat de gedrochten vogelmensen waren, vrijwillige of gedwongen kruisingen tussen vogels en mensen, product van genetische gekte en biologische waanzin. Haploïden, genetische uitvergrotingen van onbekende rassen. Maar niets of niemand ter wereld bezat zelfs maar het begin van de kennis, benodigd om vogels met mensen te kruisen. De tweede theorie hield mutatie in. Doch deze werd eveneens verworpen omdat geen wezen zelfs maar in de verste verte een dergelijke mutant kon opleveren. De derde mogelijkheid was buitenaardse afkomst en ook deze theorie werd met beslistheid afgewezen. Het belangrijkste motief voor deze afwijzing was het volstrekte gebrek aan intelligentie.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek