Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Gelijkbenige driehoeken van de liefde
Novellen

Auteur

PS - Peter Lenaerts en Suzan Langenberg

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Deze drie novellen zijn van opbouw en inhoud ongewoon. De liefde hoeft geen alledaagse ervaring meer te zijn. In deze bundel proberen de protagonisten hun wereld en vooral de liefde te verbeteren door fantasierijke ingrepen. In alle verhalen is de liefde onmiskenbaar aanwezig, en zou zo kunnen gelaten worden. Maar het verloopt anders. Men wil de belevingen van intimiteit nog verruimen, met alle gevolgen van dien. Deze bundel eindigt met Zeerecht, een absurdistisch einde waarin alles op zijn kop wordt gezet. Een optimistische bundel over de weide horizonten van de liefde.

Over de auteur

Peter is klinisch psycholoog, relatie en gezinstherapeut en schreef reeds verschillende romans en poëziebundels. 'Bijna Zelfs' en 'Meer nooit' zijn recente poëziebundels bij Uitgeverij Boekscout (2021-2022). Hij won de prijs voor het beste kortverhaal Fedos 'Een welwillend paar' in 2020. Hij gaf ook uit in zijn vakgebied 'Psychotherapie onder het vergrootglas', bij Uitgeverij Gompel & Svacina (2020). Suzan is historica, dr. in de filosofie, seksuoloog. Ze is de de motor achter de Cahiers Campus Gelbergen, uitgeverij Garant en nadien Gompel & Svacina met publicaties omtrent organisaties, integriteit, leiderschap en psychodiagnostiek. Ze publiceert ook gedichten en heeft onder PS samen met Peter Lenaerts twaalf novellen op haar naam staan.

Productinformatie

ISBN
9789464682069 / 978-94-646-8206-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-11-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
168
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Nog voor hij helemaal blind werd, had hij zich voorgenomen met zijn tanend zicht nog alles in te prenten. Maar waar zouden zijn hersenen nog foto's van moeten nemen? Wat was belangrijk, als hij niet meer zou zien, om op te nemen in zijn geheugen? Hij wist het niet. Welke gebeurtenissen zouden visueel heel scherp moeten worden opgeslagen, En waarover ging dat dan? Hij keek, nu hij nog kon kijken, naar zijn vrouw Sarah. Ze stond met een zwarte short asperges te schillen in de keuken. Op de zwarte short stond 'Visit Oostende'. En dat had ze gedaan. En meer dan dat: ze was op de zeedijk gebleven. Hij keek vertederd naar hoe ze de asperges met een gelijkmatigheid en snelheid kon schillen. Haar snelheid, in alles, was hier aan zee vertraagd. Ze was rustiger geworden. "Neem me niet kwalijk, liefste, dat ik zo lang naar u kijk. Ik heb alleen geen tijd meer om kort naar u te kijken."

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek