Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De opstanding van Christus
Het opstandingslicht van Pasen zal schijnen tot aan de jongste dag

Auteur

Aart N. Rietveld

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Onze westerse samenleving is steeds meer geconcentreerd op het hier en nu. We leven in het heden dat niet langer duurt dan ons eigen bestaan. Hierdoor verliezen we het vergezicht van dit bestaan uit het oog: we zijn radicaal getekend door eindigheid. Dat kan donkere gevoelens oproepen. In dit boek wil de auteur een verhelderend licht aanreiken over deze vragen, die altijd actueel blijven. Het wil hoop en vertrouwen geven dat met de opstanding van Christus op de Paasmorgen begonnen is. Geïnspireerd door de bijbel, dichters en denkers uit de geschiedenis is het een pastoraal boek geworden. Van zijn hand verscheen ook een boek over autisme en pastoraat: Jij bent waardevol! Leven in het zicht van de haven.

Over de auteur

DS. AART N. RIETVELD (geboren 1948) was eerst werkzaam in het bedrijfsleven. Op latere leeftijd studeerde hij theologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden en Utrecht. Hij was vicaris en bijstand in het pastoraat te Katwijk aan Zee en vervolgens diende hij de Hervormde gemeenten van Overberg, Sliedrecht en Almkerk.

Productinformatie

ISBN
9789464682274 / 978-94-646-8227-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-11-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
86
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Op paasmorgen daagt over de wereld een nieuw licht, zoals het zonlicht opgaat in het vroege morgenuur. De Vader is Zijn Zoon trouw gebleven. God laat ook Zijn schepping niet los. Geloof in Jezus Christus betekent ook redding in kosmisch verband. In het lichtende gelaat van de opgestane Christus zien we nu niet meer een wereld die als een schip op drift de dood tegemoet gaat. Nu is en blijft Hij de God van het leven, ook in het uur van de dood. God maakt het Zijn kinderen niet gemakkelijk, maar in het uur van de waarheid, in het laatste uur, staat Hij er voor u. Sinds Pasen heeft Gods onbegrijpelijke liefde een nieuwe weg naar ons gebaand, een weg die loopt over het kruis van Golgotha en de opstanding van Jezus Christus. Daarom zetten wij geen strepen onder vergankelijkheid, maar onder onvergankelijkheid. Niet onder oneer, maar onder heerlijkheid. Dit mogen we elke zondag als het ware vieren. Wij mogen vol zijn van een stille geheiligde vreugde over wat straks komen gaat. En boven de graven van Gods kinderen ruisen al zacht de bomen, alsof ze willen zeggen: “God heeft het allerbeste voor het laatst bewaard en dat is de opstanding van de doden als de uiteindelijke overwinning van God en de voltooiing van Zijn ooit begonnen werk in de schepping.” God sprak: “Er zij licht!” Er wás licht en God zag dat het goed was. Toen was het avond geworden en het was nacht geworden, een lange nacht, en het was eindelijk morgen geworden: de eerste dag! En zo schijnt het opstandingslicht van Pasen tot aan de jongste dag.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek