Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Sleutel tot Innerlijke Verandering
Inzicht in het conditioneringsproces van je-zelf Overpeinzingen & Poëzie

Auteur

Eric M. Kühr

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Voor u ligt de uitwerking van een aantal van mijn overpeinzingen en gedichten. Het zijn beschouwingen van mijn ervaringen, opgedane kennis en inzichten vanaf mijn zestiende levensjaar tot heden en geven mijn zienswijze weer op procesvormingen zoals het conditioneringsproces en de weg naar zelfbewustwording. Zelfreflectie speelt een belangrijke rol in het krijgen van inzicht van de werking van de geest. Aan de hand van voorbeelden probeer ik de lezer te prikkelen om te kijken naar zijn eigen gedrag, normen en waarden.

Over de auteur

Eric M. Kühr (63) is van Indische afkomst, vader van drie prachtige zonen en geboren en getogen in Den Haag. Ook door de opleiding tot yogadocent en het beoefenen van yoga en meditatie, is hij tot vele bruikbare inzichten gekomen. Zo heeft hij geleerd om geen speelbal van andermans meningen te zijn of te worden; niet in de laatste plaats van zijn eigen meningen. Door deze manier van denken en attitude te hanteren krijgen negatieve omstandigheden geen vat en krijgen stressoren als angst geen of nauwelijks kans zich te manifesteren. Deze inzichten heb ik tot mij genomen en heb daarbij geleerd dit niet alleen te integreren in mijn privéleven, maar ook in mijn rol als ondernemer.

Productinformatie

ISBN
9789464682298 / 978-94-646-8229-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-11-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
80
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Begeerte is de oorsprong van alle conflicten. Ik heb ondervonden dat de wilskracht, die altijd in mijn leven aanwezig is geweest, een begeerte is en die alle andere begeerten kan beheersen. Ik heb geprobeerd begeerten te onderdrukken of te bedwingen, maar juist die zelfdwang veroorzaakt een innerlijke strijd. Mezelf bedwingen is mij ergens tegen verzetten en verzet en onderdrukking zijn kenmerkend voor conflict. Zolang een deel van mijn geest de rest van mijn geest probeert te overheersen en de ene begeerte de andere probeert te onderdrukken zal het conflict alleen nog maar meer conflicten oproepen. Alle verzet leidt tot conflict en begeerte zal zich vermenigvuldigen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek