Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Duik mee in de avonturentas van Mees

Auteur

Bente ten Pas

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Mees is een jongetje. Hij schrijft zijn eigen verhalen en hij laat de woorden rijmen. Bijvoorbeeld boek – koek.
De verhalen die hij verzint, stopt hij in een tas. Daarna springt hij ze achterna en maakt hij ze zelf in het echt mee. Dus wat hij bedenkt, gebeurt daarna echt!
Wat zou er allemaal in die tas zitten? Een boek, een pen, een flesje water… Ja, maar er zit nog veel meer in. Dingen die je zo maar niet verwacht in een tas. Een achtbaan, mais, een taart ...
Lees dit boek, ga mee op avontuur en ontdek dat er nog veel meer in Mees zijn tas zit.

Schrijf of teken je zelf een verhaal aan de hand van de opdrachten die in het boek staan? Deel dat dan op internet met de hashtag #duikmeeindeavonturentasvanmees en #ikbentenpas zodat alles wat je maakt, gezien kan worden.

Als extraatje zitten er twee filmpjes in het boek verstopt. Dit zij QR-codes, je kunt deze scannen. Kan jij deze vinden en scannen? Of laat je scannen? Deze laten het verhaal tot leven komen. Laat je verwonderen. Dit boekje past makkelijk in je eigen tas en kan mee op reis naar jouw avonturen. Veel plezier met het lezen én met het doen!

“Een aantal rijmwoorden is bedacht samen met Fay Schonewille, vijf jaar oud, en ik, Bente ten Pas, heb daar zinnen mee gemaakt.
Ik ben geen professionele dichter, maar samen met Fay zijn het verrassende teksten geworden.

Dit boek laat fantasie tot leven komen. Door de rijmvorm komt het kind in aanraking met moeilijke woorden. Doordat rijm gebruikt is, blijven de woorden bij kinderen beter hangen. De lezer kan een kind uitleggen wat de woorden betekenen, het verrijkt de woordenschat. De rijmvorm maakt lezen leuk. Het boek laat kinderen in aanraking komen met gevoelens als eenzaamheid, angst, teleurstelling en pret.

Dit boek bevat een aantal opdrachten, die overal en altijd ingezet kunnen worden voor de creatieve ontwikkeling van het kind. De opdrachten sluiten aan bij de verhaaltjes.”

Over de auteur

Bente ten Pas is geboren op 8 september 1994. Ze studeerde af als sociaalpedagogisch medewerker en als vormgever op het HBO. Bente is een vormgever in brede zin. Ze illustreert, animeert, maakt logo's, nieuwe huisstijlen, bedenkt merken en creëert objecten. Verder ontwikkel ze nieuwe ideeën en helpt ze daar ook anderen bij. Veel van dit alles wordt geboren als concept en daarna in de wereld geplaatst voor verdere afronding.

Productinformatie

ISBN
9789464682328 / 978-94-646-8232-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-11-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
70
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Voor één dag wens ik lange ledematen, het liefste te schuiven op maat. Maar dan wel zonder een staart. Ik kan dan overal bij, niks is te ver, zelfs geen ster. Ik schuif mijn armen uit om het onmogelijke te omarmen en mijn benen worden zo lang als een hoge boom. Dan loop ik niet meer sloom; ik zou dan winnaar zijn van de marathon. Hoera, ik won!

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek