Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Balans
Als je kind autisme heeft

Auteur

Mirjam van der Weide-Wink

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Zelfverzekerd en als vanzelfsprekend bewandelen mijn oudste twee zoons, Foss en Dani, hun levensweg. Hoe anders is dat voor hun jongste broertje Rik. Rik is slim, lief, grappig, maar tegelijkertijd ook snel van zijn stuk gebracht. Hij heeft een kort lontje, is angstig en denkt rechtlijnig en star. Rik heeft ASS, ofwel autismespectrumstoornis. Zijn hoofd heeft moeite met het op de juiste manier verwerken van informatie. Daardoor ervaart hij de dynamische buitenwereld als onveilig en druk. Als papa en mama zijn wij dus continu bezig om zoveel mogelijk balans (lees: rust) te brengen in ons dagelijks leven en in het hoofd van Rik. Het opvoeden van een kind met autisme is zwaarder en intensiever, maar vooral een groot voorrecht.

Over de auteur

Mirjam van der Weide-Wink (45) is getrouwd en moeder van drie prachtige zoons. Ze werkt parttime in een elektronicazaak en in haar vrije tijd is ze grafisch ontwerper. Tijdens het ontwerpen van posters, wenskaarten, boekcovers en contactbladen, kan ze even helemaal afdwalen in haar eigen wereld en krijgt ze hernieuwde energie om de uitdagingen van het opvoeden van haar jongste zoon met autisme aan te kunnen gaan. Sinds de diagnose is ze begonnen met het opschrijven van alledaagse gebeurtenissen met hoogte- en dieptepunten. Voor haarzelf werkt dit verhelderend; voor een ander kan het herkenbaar zijn en wellicht steun bieden.

Productinformatie

ISBN
9789464682403 / 978-94-646-8240-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-11-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
132
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Na een behoorlijk rustig verlopen bedtijdsessie, is het gelukt om poesje Mimi (Rik doet net alsof hij een poes is) in zijn pyjama te krijgen. Ik zat al lang en breed weer in de woonkamer, toen na een minuut of twintig Rik ineens in de deuropening verscheen. Vol trots met zijn armen gespreid liet hij zichzelf zien. Wat bleek nou, hij had zijn trui, broek en sokken weer aangedaan. Ik vond het geen leuk grapje. Maar zo was het ook niet bedoeld. Hij was bloedserieus. “Dan kom ik morgen niet te laat op school,” verklaarde hij zijn actie. Ik moest even schakelen en hakkelde iets van: “Eh, ja… op zich goed bedacht van jou, maar zó kun je toch niet naar bed? Da's veel te warm.” En toen begon de discussie. “NEE! Ik ga NIET mijn pyjama aandoen. Want dan duurt het morgen véél te lang met mijn kleren.” “Maar het is écht te warm om te slapen met je trui en trainingsbroek onder de dekens, liefie.” “Ik heb het niet te warm, hoor. Dat vind ik fijn.” “Een pyjama is om in te slapen en je gewone kleren zijn voor naar school. Dus doe je trui maar even uit,” vervolgde ik op rustige toon. Intussen begon ik alvast aan zijn mouw te trekken in de hoop een meewerkende reactie te krijgen. Helaas.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Am23 op 28-11-2022
Op aanraden van een vriendin heb ik dit boek aangeschaft. En ik heb het in 1 adem uitgelezen. Zo herkenbaar en ook confronterend om te lezen als je zelf ook met autisme te maken hebt.
Het is mooi en duidelijk geschreven.
door Ries op 18-11-2022
Een geweldig geschreven boek vol ervaringen uit de dagelijkse praktijk van een moeder en haar autistische zoon. Zo leer je meer over autisme.
Een realistisch boek dat je raakt. Een lach en een traan, maar ook vol liefde.
Dit boek verrijkt je kennis en... dat kan nooit kwaad.