Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Terug naar Potočari

Auteur

Ger Strijker

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,4 / 5 (5 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op de terugweg van een desastreus verlopen familiefeestje neemt Arnold een eenentwintigjarige liftster mee. De ogenschijnlijk toevallige ontmoeting tussen hem en Maria zet een serie ingrijpende gebeurtenissen in gang. Maria is op zoek naar haar biologische vader. Meer en meer ontstaat het vermoeden dat Marco, de jongere broer van Arnold, haar vader is. De broers zijn beiden als militair in Srebrenica geweest. Door een gebeurtenis tijdens de val van de enclave hebben ze ruzie gekregen, die ze in al de jaren daarna niet hebben kunnen bijleggen en die ook de oorzaak is van het mislukken van het familiefeest.
De zoektocht die Arnold en Maria samen ondernemen leidt tot een ontroerende wending.

Over de auteur

Terug naar Potočari is het eerste boek van Ger Strijker. Hij heeft Nederlands en Economie gestudeerd, en heeft een lange loopbaan in het hoger onderwijs doorlopen. Hij was onder meer verbonden aan de Open Universiteit en ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Nu besteedt hij zijn tijd vooral aan reizen en schrijven.

Productinformatie

ISBN
9789464682724 / 978-94-646-8272-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-11-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
174
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 137
Inkijk pagina 138

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door H.A. van Zetten op 17-09-2023
Dit is een bijzonder boek. Het is een aangrijpend, maar ook knap gecomponeerd verhaal. Heden en verleden komen heel mooi en heel verrassend bij elkaar.
Het boek heeft meerdere lagen. Er is het verhaal van Maria die op zoek is naar haar biologische vader en dat van de val van Srebrenica, maar op een ander niveau komen ook vragen aan de orde als waartoe we op aarde zijn, of er iets als een vrije wil bestaat, en of het verantwoord is om kinderen op deze wereld te zetten, waarbij Srebrenica, als het ware uitvergroot, model staat voor de omstandigheden waar iedereen mee heeft te maken.
door ID41 op 12-09-2023
Een erg mooi verhaal, heel verrassend en soms heftig. Ik kon me gemakkelijk verplaatsen in Maria, één van de hoofdfiguren in het boek. Bij Arnold vond ik het lastiger. Soms had ik het idee dat er een laagje van zijn persoonlijkheid was afgeschaafd. Misschien door een trauma, dat hij bij anderen ziet, maar niet bij zichzelf.
door Luc op 23-01-2023
Ik stuitte bij toeval op dit boek. Ik kende de schrijver niet, maar de covertekst sprak me aan. En die zegt niets teveel. Het is een aangrijpend verhaal en je krijgt te doen met de mensen die die vreselijke dingen hebben meegemaakt, ook met de machteloze Dutchbatters trouwens. Ik vind het absoluut een aanrader.
door Anne op 20-12-2022
In één ruk uitgelezen. Prachtig verhaal! Het taalgebruik is niet pretentieus, met heel natuurlijke dialogen. Dat maakt het verhaal des te aangrijpender en ontroerender.
door Bert V. op 13-12-2022
Het verhaal houdt je vanaf het begin vast. Op de één of andere manier voelde ik aankomen wat er ging gebeuren, maar ik had geen idee hoe het zat. Het was echt een verrassing.
Het is soms rauw, door de passages over Srebrenica en doordat er af en toe flink wordt gevloekt, maar daaronder zit wijsheid verscholen. Ontroerend mooi!