Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De avonturen van Teun
Het zwerversleven

Auteur

Cor van Eijndhoven

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ga je mee terug in de tijd waarin er nog geen auto's, elektra of treinen waren? In die tijd liep er een zwerver rond, die een verwaarloosd kind vond en waarmee hij op avontuur gaat, samen met zijn hond Boef, die hem op had gezocht als zijn baasje. En die avonturen zijn spannend en leuk. Maar is hij wel een zwerver? Leuk als je dat ook zelf kunt ontdekken, samen met zijn pleegdochter Sophie. Volg zijn avonturen en geniet van het lief en leed uit die tijd.

Over de auteur

Weet jij hoe het er vroeger echt aan toe ging? Eigenlijk weten we dat niet precies. Maar in een zwerversverhaal kunnen we veel mogelijk maken. En met de gegevens die wel hebben, kunnen we een beetje in de buurt komen van vroeger. Hoe doe je dat? In een zwerversverhaal. Zelf een zwerver in hart en nieren, kon Cor van Eijndhoven het niet laten om de mogelijke avonturen van een ander op papier te zetten. Tijdens zijn pensionering, na een avontuurlijk leven bij de marine en mariniers, kreeg hij de gelegenheid om zijn droom waar te maken en jullie mee te nemen in zijn fantasie. Geniet met hem van de wonderlijke wereld van het zwerversleven.

Productinformatie

ISBN
9789464682922 / 978-94-646-8292-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-12-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
148
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Terwijl Teun zo bij zijn konijntje zat, dacht hij verder door. Hoe kon het dat deze hond hier terecht was gekomen? Hij zag er niet vermagerd uit, maar was ook niet vet. Hij leefde schijnbaar van de natuur. En het gemak waarmee hij dit konijntje had gevangen kon Teun concluderen dat Boef zichzelf goed in leven kon houden. Nou ja, hij zou wel zien wat er verder ging gebeuren. Voorlopig bleef Boef schijnbaar bij hem. Na een klein uurtje was het konijntje zover gebakken dat hij eetbaar was. Heel voorzichtig haalde hij hem van zijn ijzeren pen en sneed het konijntje in twee delen. Een deel reikte hij Boef aan. Die pakte het voorzichtig aan met zijn voortanden en ging boven het dalletje in de heide liggen. Daar vrat hij het in korte tijd op. Hij bleef daar liggen waken tot ook Teun het meeste van het konijntje had opgegeten. Het was lekker. Goed, wat flauw, maar dat maakte niet zo veel uit. Het deel wat hij nu niet op kon, verpakte hij in een zakdoek en borg dat op in zijn knapzak. Daarna verwijderde hij alle sporen van het vuurtje en ging voldaan in de heide liggen. De zon was al flink gezakt en hij besloot om dan maar hier te blijven slapen. Water had hij nog voldoende voor hem, maar ook wat voor Boef. Toen hij lag te genieten in de heide, kijkend naar het dempende licht, kwam Boef tegen hem aanliggen alsof hij hem wilde beschermen. En terwijl hij luisterde naar het geluid van kikkers vlakbij in een vennetje, besefte hij wat een gelukkig mens hij was. De rust, de vrede en vanaf vandaag, de vriendschap van een hond. En zo vielen ze alle twee blijkbaar in slaap.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Angela beekmans op 15-12-2022
Een mooi boek spannend en ook warm dank je ome cor

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Tijdsruimte BORN

Cor van Eijndhoven

2 reviews
Na een ernstig auto-ongeluk raakt een man in coma. Hij wordt wakker, maar zijn lichaam is niet meer hetzelfde... Wat is er gebeurd? Flarden van herinneringen aan zijn comateuze lichaam dringen binnen, terwijl hij in het lichaam van de holbewoner Born zich probeert te redden met de beperkte middelen die beschikbaar zijn in een totaal ander tijdperk in een ver verleden. Maar wanneer zijn geest is losgekomen van zijn comateuze lichaam, kan hij dan nog wel terug? Laat je meevoeren met de spannende avonturen die de hoofdpersoon beleeft wanneer zijn geest loskomt van zijn comateuze lichaam en gaat dwalen door de tijd.
24,50
Voorkant cover

Tijdsruimte TIJD

Cor van Eijndhoven

In Born, het eerste deel van de serie Tijdsruimte, is een man na een ongeluk in coma geraakt. Zijn geest is naar een persoon gegaan, vele tienduizenden jaren voor onze tijd. Daar heeft hij een nieuwe stam opgebouwd met de kennis van nu en de middelen van die tijd. Wanneer de nieuwe stam zover is, dat hij verwacht dat ze het verder alleen kunnen zonder hem, gaat zijn geest op zwerftocht. Daar beginnen de nieuwe, spannende avonturen. Zijn geest reist heen en weer tussen de prehistorie en het heden. Door de improvisatie daar, met de kennis van nu, en de wens tot gelijke rechten voor vrouwen ontstaan er spannende en komische situaties.

23,50
Voorkant cover

Tijdsruimte RUIMTE

Cor van Eijndhoven

In de eerste twee delen van de serie Tijdsruimte, Born en Tijd, werd beschreven hoe een man na een ernstig ongeluk in coma geraakt. Zijn geest vertrok naar een tijd, vele tienduizenden jaren voor onze tijd. Hij bouwde daar een nieuwe stam van oermensen en leerde hun te overleven met zijn kennis en kunde van nu. Zijn geest kan pendelen tussen de oertijd en het heden. Zijn cultuur wordt bedreigd door een buitenaardse macht met ruimteschepen. Een van die ruimteschepen wordt veroverd op die buitenaardse wezens en daarmee gaan ze op zoek naar de bron van de bedreigingen.
21,50
Voorkant cover

Tijdsruimte RUIMTE IN DE TIJD

Cor van Eijndhoven

2 reviews
In de vorige boeken in de serie Tijdsruimte hebben we ons enkele ruimteschepen verworven en zouden we een rustig leventje kunnen leiden in de oertijd. Maar Iris, de kleine godin, heeft een belofte gedaan aan enkele buitenaardse mensen en die moeten we waar gaan maken. Dat gaat niet zonder slag of stoot. We doorkruisen het heelal maar ook de tijden. Komen we nog levend terug of verdwalen we in de tijdsruimte?
23,50
Voorkant cover

De Godin Isis Een boek met een boodschap

Cor van Eijndhoven

De auteur geeft een vervolg op zijn vierdelige serie Tijdsruimte. Daarin haalt hij op speelse/fantasierijke wijze de beperkingen van het menselijke ras naar voren en wijst hij, via de Godin Isis, op de te verwachte toekomst van de aarde. Ook de kracht van de vrouw, die onontbeerlijk is daarin, wordt benadrukt op de rol die zij speelt bij het voortbestaan van de mensheid. Is die mensheid nog te redden?

23,50