Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

HieperdeBIEB Hoera! (Ik had mijn bril niet op)
Waargebeurde verhalen uit de bibliotheek

Auteur

Annika Vleuten

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Een scharrel in de bibliotheek, een dreigement met explosieven of een moeder wiens dochter is gestolen. Een dag werken in de bibliotheek hoeft niet saai te zijn. Van kleine complimentjes die een hart onder de riem steken, tot het helpen van humeurige klanten. Maar het biebwerk gaat veel verder dan dat. Van ongewenste intimiteiten tot loverboys en zelfs een huwelijksaanzoek. Heb jij je wel eens afgevraagd wat er zoal gebeurt in de bibliotheek? Is het een saaie stoffige plaats waar een oude dame boeken loopt te stapelen, of is het een bruisend hart van de maatschappij waar verschillende groepen samenkomen en waar er altijd wel wat te beleven valt? In dit boek lees je op humorvolle en warme wijze beschreven ervaringen uit de bibliotheek.

Over de auteur

Annika Vleuten is het pseudoniem van een bibliothecaresse die al op jonge leeftijd in het vak belandde. Ze heeft haar ervaringen opgeschreven. Over opvallende bezoekers, overlast en spannende avontuurtjes in de bibliotheek. Als je dacht dat werken in de bieb saai was dan is dit boek een must!

Productinformatie

ISBN
9789464683356 / 978-94-646-8335-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-12-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
192
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

‘Gratis boeken’ Ik sta buiten in de regen. Met een knaloranje jas over mijn eigen dikke winterjas heen. ‘Hoi,’ roep ik naar een voorbijganger. De man kijkt me argwanend aan, ziet waar ik bij sta, en loopt dan met een grote bocht langs onze kraam heen. Hij is al de zoveelste. De mensen mijden ons straatje op de markt als de pest. ‘Hallo,’ zeg ik tegen de volgende die aan komt. Dit keer is het iemand die aarzelt. ‘Wij hebben hier afgeschreven boeken van onze bibliotheek staan. Het is gratis meenemen.’ ‘Is het gratis?’ iets in de blik van deze persoon verandert. Ineens is het schuchtere weg en komt er een lach tevoorschijn. ‘Ik dacht dat jullie me iets wilde verkopen?’ ‘Oh, nee!’ roep ik uit. ‘Stel je voor! We willen juist van deze boeken af!’ ‘In dat geval…’ Niet veel later is het beredruk bij onze kraam. ‘Wat een leuke actie is dit van de bieb,’ zegt iemand mij, ‘Ik was bijna vergeten dat die nog bestaat! Maar ik denk dat ik maar weer eens lid moet worden. Ik geef zoveel uit aan boeken en ik lees alles maar één keer. Dat is toch eigenlijk zonde.’ Een collega vanuit de bieb vertelt me niet veel later dat het aantal inschrijvingen die dag wonderlijk genoeg erg hoog is. Maar we hebben verder niets verkocht natuurlijk.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek