Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een fractie van een seconde
Het rouwproces van een moeder na het verlies van haar kind

Auteur

Esther van der Klis

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Het was een gewone donderdagmiddag in augustus. Esther had na een lange werkdag net haar computer uitgezet, toen haar telefoon ging. Het bleek het telefoontje waar elke moeder bang voor is. Haar oudste zoon had een ongeluk gehad en het was ernstig. Zonder precies te weten wat er aan de hand was, sprongen Esther en haar man in de auto en reden naar het ziekenhuis. Daar volgde een lange, bange nacht. De volgende dag verklaarden de artsen hun zoon hersendood. Er was geen hoop meer. Met haar indringende teksten en tekeningen laat Esther ons voelen, wat het plotselinge verlies van haar zoon met haar doet.

Over de auteur

Esther van der Klis (1967) is opgegroeid in een klein dorpje in Overijssel. Zij studeerde een jaar in Amerika en deed daarna bestuurskunde in Amsterdam. Ze zegde haar baan op, toen haar partner voor zijn werk werd uitgezonden naar Polen. In Warschau kreeg zij haar eerste kind, een zoon. Terug in Nederland streek het gezin in Uithoorn neer en kwamen er nog een dochter en zoon. Esther genoot van het moederschap. Zij koos ervoor thuis te blijven, totdat de kinderen allemaal op school zaten. Esther verleende veel hand- en spandiensten op school en overwoog zelfs even om de pabo te gaan doen. Uiteindelijk zette ze haar loopbaan binnen haar eigen vakgebied voort. Na de dood van haar oudste zoon is ze minder gaan werken.

Productinformatie

ISBN
9789464683363 / 978-94-646-8336-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-12-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
124
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Gevaar steeds hetzelfde het gaat steeds hetzelfde je stapt op je fiets en gaat op weg onbekommerd op weg ik wil je tegenhouden bij me houden veilig veilig bij mij maar ik zeg niets laat je gaan zoals het hoort ik laat je gaan en kijk je na kijk je enkel na tot je verdwijnt in de verte maar ik voel ik ruik ik voel en ruik gevaar het ligt op de loer het gevaar daar in de verte ligt het op de loer wacht het op jou het gevaar loert en wacht ik roep schreeuw je hoort me niet ik schreeuw gil “kijk dan toch! kijk toch om je heen! voel je dan niet ruik je dan niet hoe het gevaar op de loer ligt? op je wacht daar in de verte? zie je de wolken niet die zich samenpakken aan de horizon? zie je niet hoe de lucht oplicht door de bliksem? hoor je niet hoe het rommelt dreigend in de verte? voel je niet hoe de schaduwen de zon verdringen? ruik je het niet het gevaar? ruik je dan niet hoe het gevaar op de loer ligt? je opwacht daar in de verte?” ik roep schreeuw gil zo hard ik kan maar je hoort me niet fietst stug door en terwijl je verdwijnt in de duisternis aan de horizon word ik wakker badend in het zweet opgelucht heel even het was een droom maar een droom heel even opgelucht tot ik weer weet het is geen droom het is echt er was een monster het was er echt het monster was er lag op de loer en pakte je het monster pakte je en ik? ik liet je gaan omdat het zo hoort en nu nu is het te laat

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Joke op 21-12-2022
Indrukwekkende beelden en gedichten. Ik had al verhalen van de moeder zelf gehoord. Maar het lezen van de gedichten maakten dat het nog veel dieper binnen kwam. Ik ben blij dat ik boek heb gekocht.
door Corry op 03-01-2023
Indrukwekkend boek met gedichten. Je beseft nog meer hoeveel impact het overlijden van een kind op de familie heeft. Ik denk dat iedereen die een dierbare verloren is hier gedichten in vindt met hele herkenbare dingen rondom het rouwproces.