Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mikko en het mysterie van het gestolen wachtwoord
Bewustwording voor kinderen over hackers, computercriminelen en online veiligheid

Auteur

Ilse van Werkhoven-Beijk

Uitvoering
Paperback
Prijs
15 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Mikko is acht jaar en houdt heel erg van gamen. Op een dag kan Mikko niet meer inloggen in zijn favoriete computerspel. Samen met zijn maatje Kevin gaat hij op onderzoek uit. Wat blijkt? Iemand heeft zijn wachtwoord veranderd. Mikko kan zichzelf wel voor zijn kop slaan. Hij vond zichzelf erg slim om de naam van zijn hond Alfie en zijn geboortejaar te gebruiken. Maar nu weet hij wel beter. Iedereen die hem kent, zou dat zo kunnen raden. Mikko en Kevin bedenken een plan om de boef te ontmaskeren en terug te pakken. Want zo ga je niet met mensen om. En ze krijgen er ook nog een hobby bij.

Over de auteur

Ilse is moeder van twee kinderen. Ze is zich erg bewust van de gevaren – maar ook van de mooie dingen – van het internet, van computers en gamen. Door haar werk als informatiebeveiliger snapt zij dat bewustwording de eerste stap is naar veiligheid. Waar beter te beginnen dan bij onze kinderen, die tegenwoordig vroeg in aanraking komen met de digitale wonderen van deze wereld?

Productinformatie

ISBN
9789464683486 / 978-94-646-8348-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-12-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
40
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Hij klikt vervolgens op het kleurrijke logo van zijn favoriete spel en voert zijn wachtwoord in. - Onjuist wachtwoord ingevoerd!- Wat is dat nou? Mikko typt nog een keer: Alfie2014. Weer staat op het scherm dat Mikko een onjuist wachtwoord heeft ingevoerd. Hij kijkt op zijn toetsenbord of Caps Lock aanstaat om te controleren of hij niet per ongeluk alles in hoofdletters heeft getypt. Want als je deze toets een keertje ingedrukt hebt, typ je vanaf dat moment elke letter als hoofdletter tot je weer op Caps Lock gedrukt hebt. In het wachtwoordveld zie je alleen maar bolletjes of sterretjes en dus heb je niet door dat het wachtwoord fout is, totdat je het wachtwoord wil laten goedkeuren. Mikko typt nogmaals elke letter zorgvuldig in en drukt op enter. Dezelfde boodschap in rode letters staat weer op het scherm. Mikko raakt in paniek en rent naar zijn moeder toe.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek