Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Windstreken
Wie kan het einde voorspellen?

Auteur

Bernice Dings

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Lucas Bistarakis probeerde op de achtergrond tijdens de Griekse junta reddingszwemmen op de politieke agenda in zijn thuisland, Griekenland, te krijgen. Dat doel heeft hem, als een moderne Odysseus naar allerlei landen geleid en ontmoetingen met krachtige mannen en vrouwen op zijn pad gebracht. Maar wie is deze man? We leren hem kennen via Chris uit Brussel. Ze ontwikkelen een aparte vriendschap, die zich enerzijds kenmerkt door een filosofische verstandhouding, maar ook 'kortsluitingen' kent. Wat is het gevolg van hun ontmoeting? In welke richting wordt hun leven geleid. Wat laten ze na?

Over de auteur

Na ruim 20 jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs en in België, Griekenland en Brazilië gewoond te hebben, schrijft Bernice diverse boeken: reisromans, dichtbundels, kinderboeken en artikelen voor een online krant. In de resterende tijd zet ze zich ook in voor een stichting die scholen bouwt in Sierra Leone. Haar reizen en verblijven in het buitenland vormen een grote bron van inspiratie, maar bovenal de ontmoetingen met bijzondere mensen. In een eerdere periode heeft Bernice het boekje 'Lichtstralen' geschreven (autobiografisch) en bij Boekscout ook de dichtbundel 'Wat er overblijft' uitgegeven.

Productinformatie

ISBN
9789464683639 / 978-94-646-8363-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-12-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
110
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik loop het water in en Lucas helpt me de duikspullen aan te doen. Hij legt me uit waar alle metertjes voor zijn om de druk in de gaten te houden. Het klaren heb ik al onder de knie, maar ik moet wennen aan het ademhalingsritme bij het mondstuk van de zuurstoffles. Na een aantal minuten oefenen, krijg ik de loodgordel om en gaan we dieper naar zo’n drie meter. Langzaam zakken we af naar bijna vijf meter. De donkere diepte van de krater, wat ik een paar dagen ervoor als akelig beschouwde, lijkt me niet zo te deren. Wanneer ik echter omhoog kijk en de hoeveelheid water op me voel drukken, slaat de angst me om het hart. Ik voel de paniek stijgen. Alsof ik in een trechter zit en juist bang ben voor de massa boven mij in plaats van onder mij. Ik kan niet meer helder nadenken en wil naar boven. Tranen van angst vullen mijn masker en mijn ademhaling is, ondanks de zuurstoffles, verstoord.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek