Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De magische bibliotheek
Het sleutelboek

Auteur

Michelle van Doorn

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Olivia’s leven staat op punt te veranderen. Olivia haat lezen en ze kan het ook helemaal niet; de letters dansen op het papier. Wanneer juf Vrolijk haar de opdracht geeft om een voorleesboek bij de bibliotheek te halen, komt ze in aanraking met de bibliothecaris. Hij herkent de dansende letters in het verhaal van Olivia en samen gaan ze op onderzoek uit. Zo komen ze erachter dat Olivia een magische lezer is. Helaas gooit de burgemeester roet in het eten; hij wil de bibliotheek slopen om er een super-de-luxe hotel te bouwen. Lukt het Olivia om de sloop van de magische bibliotheek tegen te houden?

Over de auteur

Michelle van Doorn (30 jaar) is een onderwijsmens in hart en nieren. Als leerkracht vindt zij het enorm belangrijk dat kinderen met plezier lezen; lezen vergroot je wereld, maakt je een ontwikkeld mens en geeft kansen. In haar carrière binnen het onderwijs heeft zij zich daarom ook veel verdiept in leesmotivatie en kwam daarbij de theorie over een ‘sleutelboek’ tegen. Een sleutelboek is voor een kind HET boek waardoor het kind interesse krijgt in lezen en van een kind een lezer maakt. Dit uitgangspunt wilde zij gebruiken in het boek door te laten zien dat er voor iedereen een sleutelboek is en dat dit iets magisch is waarbij je nieuwe werelden kan ontdekken.

Productinformatie

ISBN
9789464683998 / 978-94-646-8399-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-01-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
128
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 63
Inkijk pagina 64
Inkijk pagina 65

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Ylja op 03-02-2023
Dit boek doet precies waar het zelf ook over gaat. Het is een verhaal dat het sleutelboek voor vele kinderen gaat zijn! Je wordt direct meegetrokken in de belevingswereld van Olivia. Ik had direct een beeld van alle personages en zag het beeld in mijn hoofd. Het verhaal is zó leuk en ik wilde direct meer weten over deze hele magische, nieuwe wereld!! Als lezen je ding is, is dit boek geweldig. Maar ook als je lezen nog niet zo leuk vindt, gaat dit boek ervoor zorgen dat je het leuk gaat vinden!
door Judith op 02-02-2023
Fantastisch boek over een meisje dat niet van lezen houdt. Als ze in de bibliotheek terechtkomt veranderd alles voor haar. Als je eenmaal begint met lezen, wil je niet meer stoppen. Je wordt naar binnen getrokken door het boek, net als Olivia met haar sleutelboek.