Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Opgedragen
Het liefdesverhaal van Cristine de Pizan en Marie de Berry

Auteur

Liesbet Felix

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

'Opgedragen’ is een historische roman die zich situeert in het Frankrijk van de late middeleeuwen. De hoofdpersonages zijn de historische figuren Cristine de Pizan, de eerste en enige vrouwelijke auteur van de middeleeuwen, en Marie de Berry, hertogin van Auvergne en gravin van Montpensier en Bourbon. Cristine wordt uitgenodigd aan het hof van Marie. Marie geeft haar de opdracht een belangrijk visionair werk te schrijven. Beide vrouwen geraken zowel intellectueel als persoonlijk onder de indruk van elkaar. Behoedzaam bloeit er een grote romance tussen hen op. Voor vrouwen in hun positie, met hun reputatie, is hun liefde allesbehalve vanzelfsprekend. ‘Opgedragen’ is naast een romantisch verhaal, ook een ode aan het werk van Cristine de Pizan: haar gedichten zijn verwerkt in het verhaal.

Over de auteur

Liesbet Felix (°Geraardsbergen, 1979) studeerde wijsbegeerte en integratieve psychotherapie en is werkzaam als psychotherapeute en coördinator in de ggz. Liesbet schrijft al sinds haar kindertijd: als kind essays, als puber mythologische fantasy, als jongvolwassene gedichten. De laatste jaren heeft ze een voorkeur voor romantische verhalen. ‘Opgedragen’ werd geschreven tijdens de coronacrisis eind 2020: een mooi verhaal als antigif tegen de ellende van de wereld. ‘Opgedragen’ is de debuutroman van Liesbet. Liesbet heeft in haar literair werk oog voor gender- en lgbtq-thema’s. Ze heeft ook een voorliefde voor geschiedenis en hoopt in haar werk een stem te kunnen geven aan de verzwegen lgbtq-verhalen van vroeger.

Productinformatie

ISBN
9789464684049 / 978-94-646-8404-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-01-2023
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
160
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

“Mijn beste Cristine, toen ik u 'zielsgenote' noemde was dat geen nonchalante woordkeuze. Zeker, ik had niemand, zelfs niet mijn ergste vijand, alleen achtergelaten in het bos. Maar het scheuren van mijn beste hemd, in alle eerlijkheid, dat had ik niet voor iedereen gedaan.” “U schuwt niet de grote woorden. Hoe kan u weten dat ik uw zielsgenote ben?” “Zoiets voelt men toch. Als men tenminste niet bang is om te voelen. Het is zoals in de muziek: als men op de harp een snaar aanslaat, zal een snaar van dezelfde toonhoogte op de draailier mee trillen. Beide zijn immers onzichtbaar verbonden en hebben eenzelfde essentie. Anders in uitvoering maar in essentie toch hetzelfde, zo heb ik u herkend. Als u trilt, tril ik mee, in herkenning. Als u pijn hebt, deel ik in uw pijn. Als u vreugde kent, ben ik ook vreugdevol. U moet weten dat ik u al heel lang volg. Alles wat u geschreven hebt, heb ik gelezen. U staat herhaaldelijk te prijken in mijn bibliotheek.” Er viel een lange stilte. “Wat u zei over trillen en meetrillen, dat is een verwoording die ik zou voorbehouden voor liefde,” waagde Cristine. “O maar het is meer dan dat,” zei Marie. En ze strompelden samen verder. De zon was een warme, rode gloed tegen de tijd dat ze terug bij het kasteel waren.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek