Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Op de boerderij van opa Knikkebeen en oma Sloddervos

Auteur

Helen Helminck-Bakker

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op de boerderij van opa Knikkebeen en oma Sloddervos is het altijd even gezellig, alleen soms een beetje rommelig. Er wonen veel dieren in en rond het huis van opa en oma: de twee honden Rosa, een Duitse herder, en Bono het vuilnisbakje, en drie huis-tuin-en-keuken-katten: Mies, Snoopy en Speedy. En in de tuin lopen ook nog drie kippen rond. De witte kip heet Saar en twee bruine kippen heten Annie en Truus. Ze hebben ook nog een hele gekke haan: Geert. Hij is klein, heeft grijze veren en een pluim op z’n kop. Een echte beestenboel dus.

Over de auteur

Helen Helminck (57) geboren en getogen in Zandvoort. In 1995 is ze met haar gezin verhuisd naar Haarlem. Werkzaam bij de thuiszorg. Moeder en oma van 3 zonen, 1 dochter en 2 kleinzoons. Voor de kleinkinderen is ze verhaaltjes gaan schrijven die ze deels samen heeft beleefd met haar eigen katten, honden en kippen.

Productinformatie

ISBN
9789464684070 / 978-94-646-8407-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-01-2023
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf ca. 4 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
100
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Opeens horen de dieren een bekend geluid. Knik, knik, knik. Het is opa Knikkebeen. Opa komt naar buiten gesjokt met z’n knieën, die altijd herrie maken. Maar dat is niet het enige wat herrie maakt. Rinkel de kinkel, ze horen ook een paar oude zinken emmers omvallen.
Oma had ze weer eens niet opgeruimd, nadat ze gisteren de ramen had gelapt. Opa moppert even en loopt daarna de tuin in en roept de kippen bij elkaar. Maar die denken van, ja dág, we zijn net lekker buiten, we gaan niet weer het nachthok in. Maar voor een lekker vers maaltje meelwormen, zijn ze wel te porren.
"Het spijt me, kipjes. Jullie moeten toch echt even naar binnen toe, want het gaat straks heel hard regenen en waaien," zegt opa.
“Zie je wel,” zegt Mies. “Ik voelde al aan m’n snorharen dat er iets niet pluis was.”
Als iedereen net veilig binnen is, begint het opeens heel hard te regenen en te waaien. De wind blaast alles in de tuin omver. Er vliegt van alles door de lucht: bladeren, takjes en zelfs een stuk van het dak van het kippenhok. Gelukkig zitten de kippen in een ander gedeelte van het hok, waar het veilig is.
De kippen zitten in een hoekje bibberend tegen elkaar aan. De wind blaast dwars door de kieren van het hok heen. Ze horen in de tuin een grote klap en van alles omvallen.
“Nu snap ik waarom we van opa ons nachthok in moesten,” zegt Saar. “Het is veel te gevaarlijk buiten.”
Woei, zegt de wind. Met grote kracht tilt hij het nachthok een klein stukje omhoog. Dapper rent Geert naar het deurtje van het hok.
“Je krijgt ons toch lekker niet te pakken,” schreeuwt Geert. En daarbij steekt hij zijn tong uit naar de wind.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek