Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mie ma mekkerland
De fantasiewereld in mijn hoofd, opgeschreven door mijn MCDD.

Auteur

Iris van Deventer

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Nine is een meisje dat er altijd leuk uitziet en altijd geluk heeft. Op een dag doet haar muziekdoosje raar. Daarna gaat ze slapen, maar is het wel echt slapen? Ze komt in een heel andere wereld terecht, waar wel heel aparte dingen gebeuren.

Over de auteur

Iris van Deventer is een veertien jarig meisje met een soort van autisme: MCDD. Hierdoor bestaat Mie ma Mekkerland voor haar echt in haar hoofd. Ze heeft haar wereld echt kunnen maken door het op papier te kunnen zetten. Mie ma Mekkerland is voor haar een veilige plek, waar ze zich terug kan trekken. Daarom wil ze op het laatste zeggen dat Mie ma mekkerland een wereld moet zijn voor iedereen die zich onveilig voelt dus als je ideeën hebt voor je eigen karakter in Mie ma mekkerland laat het dan zeker weten via: Dream_your.world op tiktok. (En natuurlijk voor alle andere fanarts en cosplays)

Productinformatie

ISBN
9789464684087 / 978-94-646-8408-7
Uitgeverij
Boekscout YO!
Verschijning
27-01-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
62
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Onderweg naar het ziekenhuis, vliegt er iemand bliksemsnel elke keer bij haar langs. Het is net de Flash, of een andere snelle superheld. Hij stopt voor haar neus, maar hij heeft geen benen. Nee, hij heeft raketten aan zijn lichaam van onder! Hij heeft geen gewone armen. Nee, robotarmen! Alleen het hoofd is niet van een robot. “Ik ben Victor.” De jongen steekt zijn hand uit. “Nine,” zegt Nine. “Wat doe jij met een foto van Loekie?” Victor kijkt Nine vragend aan. “Ik moest van een jongen, genaamd Joost, haar zoeken.” antwoordt Nine terug, want het is altijd netjes om beleefd te blijven. “Joost mist haar inderdaad en die twee zijn zo lief samen! Alleen wil ik het risico niet lopen om gewond te raken, Loekie is een van de Mamoe kinderen in Mie ma mekkerland.” Nine kijkt raar. “Wat is Mie ma mekkerland nou weer en wat is een Mamoe?” “O juist ben je nieuw hier?” Victor kijkt Nine vragend aan en Nine knikt. “Juist, het land waar we zijn heet Mie ma mekkerland en een Mamoe is een kind met een super speciale gebeurtenis. Ze moeten daarom in het ziekenhuis van Mamoe blijven. Niemand mag ze daar bezoeken, maar misschien jij wel!” “Ik ga het proberen maar word misschien wel tegengehouden.” “Ho niet zo snel! Ik ga mee. Ik vertrouw jou wel en samen is altijd gezellig. We zijn dan ook een sterker team!” Nine glimlacht en zegt: “O dat is goed, ik kan wel wat extra hulp gebruiken.”

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Jose . op 07-02-2023
Het verhaal is heel spannend geschreven staat vol met bijzondere avonturen . Het boek houd je vast zodat je het in één keer uit wil lezen . Heel veel lof voor de schrijfster