Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De zaak Liebermann
Een Peter Hunter-detective

Auteur

Antoon Erftemeijer

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Max Liebermann staat te boek als de belangrijkste impressionistische schilder van Duitsland. Kunstdetective Peter Hunter en zijn medewerkers Laura Lion en Jos Niewindt worden te hulp geroepen bij een ‘cold case’ in Berlijn, die draait om een kostbare verzameling Hollands werk van Liebermann. Én om een lijk dat in de Wannsee is aangetroffen. Weet Hunter het vastgelopen onderzoek weer vlot te trekken?

Over de auteur

Antoon Erftemeijer is kunsthistoricus, beeldend kunstenaar en schrijver. Van hem verschenen eerder de verhalenbundel 'Ogentroost' en de roman 'Dura Mater'. 'De zaak Liebermann' is deel zeven in de reeks ‘Peter Hunter-detectives’. Eerder verschenen 'Een Halszaak in Haarlem', 'Het rode bruidje', 'De apostel van Bern', 'Een Venetiaanse bruiloft', 'De kleinzoon van Vincent' en 'De hel van Gent'.

Productinformatie

ISBN
9789464684094 / 978-94-646-8409-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-01-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
80
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

“Hooggeleerde heer Peter Hunter, Graag roep ik uw hulp en advies in voor de afsluiting van een oude zaak die nog immer om een oplossing vraagt. Het gaat om ‘de zaak Liebermann’. Anderhalf jaar geleden is in de Wannsee een lijk aangetroffen van een vrouw van 58 jaar die is geïdentificeerd als Machteld F. Liebermann, gefortuneerd advocate maar daarnaast ook kenner en verzamelaar van het werk van haar verre familielid de schilder Max Liebermann. In de rug van het stoffelijk overschot is een diepe wond aangetroffen, die ongetwijfeld dodelijk was en zelfdoding in ieder geval uitsluit. Het onderzoek naar een mogelijke dader of daders liep uiteindelijk vast. Een recente ontdekking heeft mij echter genoodzaakt de zaak te heropenen. Expertise op het gebied van de kunsten ontbreekt momenteel echter op mijn afdeling. Vandaar mijn verzoek aan u om ons hierin bij te willen staan. Kosten van reis en verblijf – in hotel Adlon – zijn vanzelfsprekend voor onze rekening, naast een geschikt honorarium. Indien u akkoord wilt gaan, breng ik u in verbinding met de inspecteur die ooit deze zaak onder zijn hoede had. Met welgemeende groet, Maria Warckmald, hoofdcommissaris politie Berlijn.” Waarna enige contactgegevens volgden. ‘Dat is een weinigzeggende brief, Peter,’ luidde mijn reactie. ‘Dat is zo,’ merkte Peter op, ‘maar ik ken de hoofdcommissaris goed genoeg om te weten dat het hier om een bijzondere zaak moet gaan, anders had ze mij niet benaderd. Voor het reguliere detectivewerk, type “halssnoerenroof”, geef ik nooit thuis zoals je weet. Dus we gaan het zien, ook ik ben zeer benieuwd.’

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek