Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

NIET GEHOORD
Leven met een foute diagnose

Auteur

Esmeralda en Ingrid de Jong

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Wanneer Esmeralda op elfjarige leeftijd onterecht de diagnose Asperger krijgt, verandert haar leven ingrijpend. Klasgenoten behandelen haar plotseling anders en ze vindt geen aansluiting meer. Van een energiek, ondernemend kind verandert ze in een in zichzelf gekeerde tiener met een burn-out. Terwijl ze haar plek in de wereld probeert te vinden, wordt haar eigen wereldje door haar prikkelgevoeligheid steeds kleiner. Samen met haar moeder start ze een zoektocht naar de oorzaak van haar fysieke klachten, die steeds ernstiger worden. Het thema ‘niet gehoord worden’ loopt hier als een rode draad doorheen. Door haar honden en paarden, haar grote steun, leert Esmeralda steeds meer te vertrouwen op haar intuïtie. Zo weet ze ook wat haar te doen staat wanneer haar klachten onleefbaar worden.

Over de auteur

Esmeralda de Jong (1995-2021) schreef haar levensverhaal in de hoop anderen daarmee tot nadenken te stemmen en te inspireren. Haar moeder Ingrid de Jong (61), manager in de ouderenzorg, hielp haar daarbij. Zij schreef na het overlijden van haar dochter de laatste hoofdstukken van Esmeralda’s boek.

Productinformatie

ISBN
9789464684315 / 978-94-646-8431-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-02-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
248
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 73
Inkijk pagina 172

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door AT op 21-02-2023
Een indrukwekkend levensverhaal waarbij de strijd van moeder en kind duidelijk is. Diep respect voor hun strijd en uithoudingsvermogen . Plaatsvervangende schaamte voor het deerniswekkend slecht luisteren van zorgverleners en onderwijs systeem. Deze laatste partijen falen in het onbevooroordeeld zijn....