Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

"Begrijp me dan toch!"
Een naslagwerk naar het begrijpen van de signalen die jouw kind uitstuurt

Auteur

Lieve Seys

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

“Begrijp me dan toch!” is een boek dat de lezer laat stilstaan bij de aanpak van situaties met het jonge kind. Veel opvoedingsproblemen ontstaan doordat er wederzijds onbegrip heerst tussen de opvoeder en het kind.
Het kind heeft met zijn 'moeilijk' gedrag iets te vertellen. Jonge kinderen kunnen zich nog niet verbaal uitdrukken en gebruiken dan andere middelen om duidelijk te maken wat er in hen omgaat.
De schrijfster wil de lezer hulpmiddelen aanreiken die trachten het gevoel achter het moeilijke gedrag te begrijpen.
De inleidende teksten en praktijkvoorbeelden zijn ingedeeld per thema zoals eet- en slaapproblemen, zindelijkheid, gedragsproblemen. Zo vind je makkelijker vergelijkbare situaties en nieuwe inzichten terug waar je naar op zoek bent.
Op deze wijze worden positievere veranderingen bekomen.

Over de auteur

Lieve is moeder van drie prachtige kinderen en kleinkinderen.
Ze werkte een veertigtal jaren in de kinderopvang met jonge kinderen (vooral peuterleeftijd) en hun opvoeders. In deze periode heeft ze vele situaties bijgehouden die haar speciale aandacht trokken. Het boek is dan ook ontstaan uit deze boeiende praktijkervaringen.
Ze is gegroeid in een eigen benadering en specialiste geworden in deze belangrijke levensfase van het kind. Zo kan ze zich snel inleven in wat het kind wil vertellen met zijn of haar gedrag. Daarnaast bleek ook hoe groot het belang is van contact met de opvoeders om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Met dit boek wil ze heel graag haar ervaringen delen en de wereld insturen.

Productinformatie

ISBN
9789464684735 / 978-94-646-8473-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-02-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
76
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

VOORBEELD ONTHAALMOMENT

2) Sofie doet het overdag heel goed in de crèche, geen enkel probleem. Maar het afscheid gaat steeds moeilijker. Mama is zwanger en al een tijdje thuis. Zo komen ze Sofie samen brengen. Dus denk ik eerst dat dit de reden is. Maar als ik zie hoe papa reageert bij het afscheid, begin ik de situatie anders te bekijken.

Aanpak: ik confronteer papa met zijn houding bij het afscheid. Vraag hem of hij beseft wat hij op dat moment uitstraalt naar dochterlief? Ik, papa, zet je hier af in de crèche maar neem je het liefst weer mee naar huis. En juist daar gaat Sofie in mee, speelt het mee en weent. Want dat is wat papa wil, dat zijn dochter het ook moeilijk heeft met het afscheid en ook weer mee wil. Papa begrijpt het, reageert de volgende keren anders en het probleem was opgelost, geen geween meer bij het afscheid en dit verloopt voortaan dus vlotjes.

VOORBEELD EET EN SLAAPMOMENT
9) Mats komt toe in de namiddag en houdt nog even zijn knuffel bij, geen probleem. Maar wat later is het tijd om fruit te eten en hij wil zijn knuffel niet lossen.

Aanpak: we nemen geen speelgoed, knuffels op het eetmoment en dus laat ik Mats zijn beer afgeven. Hij is er niet mee akkoord en er komen dikke tranen. Ik beloof hem dat ik ze vlug ga halen als hij flink heeft gegeten. Hij wordt rustig en eet een banaan, wel op de schoot. Daarna, zoals beloofd, krijgt hij zijn knuffel en is alles dik in orde. Mats heeft pas sedert enkele dagen een broertje en is toch wat gevoeliger, al doet hij het wel goed!

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek