Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een soep met vier poten
En andere speelse gedichten over moeilijke thema’s

Auteur

Peter Henderix en Žiga Hriberšek

Uitvoering
Hardcover
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Een tot drie werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Van grapjes over de dood, kusjes met de hik, een soep met vier poten, een schommel zonder stem, ziggezaggen door de oorlog, een mug die papa kusjes geeft en een prins met een prinses of zes: vrolijk in woorden en tekeningen speelt dit verrassende boek met thema's die voor kinderen soms erg moeilijk kunnen zijn. Een met veel gevoel uitgevoerde bundel verhalen op rijm die doen lachen, ontroeren, nadenken en vooral raken waar het moet: recht in het hart. Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar en hun ouders.

Trefwoorden: afscheid, dood, verliefdheid, blind, doof, vriendschap beperking, dementie, grootouders, oorlog, seksuele geaardheid, scheiding

Gesubsidieerde lezingen en workshops aan te vragen via
https://www.auteurslezingen.be/peter-henderix

Over de auteur

Peter Henderix (1984, Hasselt) werkt en woont in As. Als freelance journalist zoekt hij iedere dag naar de menselijke verhalen achter grote en kleine nieuwsfeiten. Als papa herontdekt hij de wereld van de volwassenen door de ogen van zijn dochtertjes. Hij debuteerde in 2012 met het kinderboek Bloemetjes voor Jolien, een pakkend verhaal over rouwverwerking en diversiteit.

Over de illustrator
Žiga Hriberšek (1986, Prebold) woont en werkt in Slovenië als illustrator. Hij studeerde kunst aan de universiteit van Ljubljana. Van schilderijen, portretten en digitale tekeningen tot ander grafisch werk zoals reclameontwerpen, logo’s voor bedrijven of het maken van de Sloveense voetbalbeker: de veelzijdigheid in Žiga is onbeperkt. Hij won reeds vele prestigieuze prijzen in eigen land en illustreert met dit boek voor de eerste keer ook in ons land.

Productinformatie

ISBN
9789464684889 / 978-94-646-8488-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-02-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
46
Formaat
A4
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 10
Inkijk pagina 17
Inkijk pagina 28

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Johan Asnong op 26-04-2023
Een geweldig boek, schitterend geschreven en zeker niet alleen voor kinderen. Het beroerde ook mijn hart. Goed gedaan man!!!
door Emma vermeeren op 25-04-2023
Het is een fantastisch boek! Echt de moeite waard om het te lezen: )

door Marijke op 26-03-2023
Een musthave in ieders boekenkast!!! Een meesterwerk voor jong en oud, gedichten die iedereen gewoon moet lezen, het laat je zeker niet onberoerd… dit gecombineerd met heel mooie tekeningen, werkelijk een pareltje. Ik kijk enorm uit naar meer werk van deze auteur!!!