Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Sales vol Energie
Nee heb je, ja ga je krijgen

Auteur

Bram van Roosmalen

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Nee heb je, ja ga je krijgen. En geloof me, ook jou gaat dat lukken. Want er zijn er al zoveel vóór jou geweest die succesvol zijn in sales. Je bent gek als jij dit zelf opnieuw gaat uitvinden!

Maak daarom gebruik van mijn geheime ingrediënten, tools en tips voor succes in sales. In dit boek deel ik heel veel uit mijn twintig jaar in verschillende sales functies en hoe ik voor meer dan twintig miljoen aan deals heb gesloten.

Hoe ik op deze manier als ondernemer in anderhalf jaar tijd vijf (sales)bedrijven heb gestart en meer deals sluit dan ooit!

Met dit boek heb jij geen excuus meer om succesvol te zijn. Gas erop!

Over de auteur

Al op jonge leeftijd wist Bram (1983) dat hij van sales zijn passie wilde maken. Van het verkopen van krultangen tot het sluiten van miljoenendeals, of het opleiden van tientallen accountmanagers. Hij heeft bij verschillende grote bedrijven in Nederland laten zien wat hij waard is.

Zijn succes kenmerkt zich door zijn eigen unieke aanpak. Een aanpak vol energie die hem in meer dan 12.000 salesgesprekken over twintig miljoen euro aan deals heeft opgeleverd. Of het nu (ijs)koude acquisitie, cross-selling of relatiebeheer is, Bram kent alle geheimen van sales en weet hoe je succesvol kan zijn. Dat bewijst hij des te meer door binnen anderhalf jaar meerdere salesbedrijven op te starten én er grote successen mee te halen.

Productinformatie

ISBN
9789464684933 / 978-94-646-8493-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-02-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
138
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Ga jij maar voor hoor

Gatekeepers en koude acquisitie. Een leuke horde om te nemen. Zeker als anderen je daarbij helpen. Tijdens één van mijn acquisitietochten stond ik aan een hele hoge balie te wachten totdat de receptioniste tijd voor mij had. Eindelijk kreeg ik contact én een vuile blik. Shit, herkend als verkoper. Ik stond met 1-0 achter. Ik ben op een missie en ga hier de deur niet uit zonder dat ik weet wie de eindverantwoordelijke is voor het lopende contract.

Wat ik ook probeer, ik krijg niets los. Net als ik op het punt sta om haar een compliment te geven voor haar standvastigheid (en dus het excellent uitvoeren van haar gatekeeper taken) komt er een pakketbezorger binnen (daar is ie dan!). Dit was mijn kans. Beleefd zeg ik ‘ga jij maar voor hoor’ en de pakketbezorger kijkt mij dankbaar aan.

Op dat moment spits ik mijn oren want wat wil een pakketbezorger altijd weten? Nou? Juist, een naam! ‘Welke naam mag ik opschrijven voor de ontvangst?’ hoor ik hem zeggen. En mevrouw de bikkelharde gatekeeper geeft vrolijk haar naam aan mijn grote vriend de pakketbezorger.

Wanneer hij klaar is draait hij om en loopt naar de uitgang. ‘Dankjewel dat ik voor mocht’ zei hij nog. ‘Nee, jij bedankt!’ riep ik naar hem.

De volgende dag belde ik met hetzelfde bedrijf. Goed als ze is nam de gatekeeper op met enkel de bedrijfsnaam. Ik herkende haar stem. ‘Hallo Marjan, hoe is het ermee? Je spreekt met Bram. Mag ik [naam van de juiste contactpersoon] van je alsjeblieft?’. Geloof mij, in haar hoofd gaan alle radartjes draaien, want deze Bram die kent mijn naam. Ken ik hem? Waar heb ik hem eerder gesproken? Help!

5 tellen later sprak ik met de eindverantwoordelijke die ik nodig had voor de volgende stap in het salesproces. Bedenk de volgende keer dus goed wie je voor laat!

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Claudio op 10-03-2023
Wat een geweldig boek. De verhalen van Bram laten zien dat hij echt kan closen in de praktijk. Wat ik zo leuk vind is dat dit geen ingewikkelde sales technieken zijn, maar wel veel tools biedt om direct je sales te verbeteren. Bovendien heel grappig, ik moest enorm lachen om die stofzuigers!