Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zeeland in beeld en poëzie

Auteur

Cees de Baare

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het toeval bracht fotografe Nienke Malipaard en dichter/schrijver Cees de Baare bij elkaar. Na het zien van de inspirerende foto's van Nienke Malipaard werd er afgesproken dat Cees de Baare bij de 61 geselecteerde foto's een gedicht zou schrijven. De liefde voor het Zeeuwse land met haar delta's heeft geresulteerd in een mooie samenwerking tussen beiden. Het is een schoonheid in beeld en poëzie geworden, wat de lezer mee zal nemen langs de landerijen, polders en de kusten van de Zeeuwse eilanden. Samengesteld met hun beide passies voor zowel poëzie als fotografie.

Over de auteur

Cees de Baare (1954) is naast zijn maritieme carrière altijd bezig geweest met taal, maar hij is pas op latere leeftijd gaan schrijven. Hij is in staat om met taal te spelen zowel in zijn verhalen als in zijn poëzie. Geboren en opgegroeid aan de kust intrigeerde de zee met haar kusten en de scheepvaart hem al op jonge leeftijd. Dat is ook de reden waarom hij in zijn boeken en gedichtenbundels deze passie beschrijft. Zijn inspirator was zijn vader die hem de mooiste verhalen over de zee vertelde. Hij vertelde over de schoonheid, maar ook de gevaren van de zee en de meanderende delta's van de Zeeuwse stromen.

Productinformatie

ISBN
9789464684971 / 978-94-646-8497-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-02-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
126
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 84
Inkijk pagina 85

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Frank op 17-03-2023
Mooie gedichten en foto's. Aanrader!

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Zee, strand en meer

Cees de Baare

Dit boek bevat nautisch georiënteerde gedichten, ontstaan vanuit Cees de Baare zijn achtergrond. Hij is aan de kust geboren en opgegroeid als zoon van een visserman met de bedoeling om de visserij over te nemen van zijn vader. Dit mocht niet zo zijn, maar het zoute water in zijn bloed leidde ertoe dat hij zich na zijn laatste schooljaar toch in de nautische wereld heeft gestort. Zee, strand en meer is zijn eerste bundel. Cees de Baare schreef eerder vier jeugdboeken.
17,99
Voorkant cover

Lucht, wolken en zon

Cees de Baare

In deze bundel staan gedichten over de natuurelementen. De inspiratie is opgedaan in en rond de mooie woonomgeving van de schrijver. Woonachtig aan de kust omringd door het strand, duinen en bossen, maar vooral de mooie wolkenpartijen boven de Noordzee. Bij sommige gedichten is de inspiratie opgedaan vroeg in de morgen fietsend vanuit zijn woonplaats naar zijn werk. Een uur dwars door de polder met de natuur om hem heen hoort Cees de Baare, de wind, regen en het ruisen van het riet in de sloten. Na drie jeugdboeken, een roman en de eerste gedichtenbundel was het de hoogste tijd voor de tweede gedichtenbundel die nu verschijnt.
16,99
Voorkant cover

Van Fokkenmaat tot Hemelvaarder

Cees de Baare

1 reviews
Het boerenarbeidersgezin Zorgdrager leidt een armoedig bestaan. Vader Zorgdrager stuurt de elfjarige Cornelis naar Groningen zodat hij als fokkenmaat kan varen aan boord van de koftjalk ‘Neerlandia’. Het bevalt hem goed. Jaren later krijgt Cornelis zijn eigen schip en trouwt hij met Stephanie. Samen krijgen ze een zoon genaamd Bram. Uiteindelijk bouwt Cornelis met behulp van een boeren echtpaar dat hem lief is een rederij op. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakt Cornelis en zijn bemanning, tijdens de vaart voor de Engelse marine, angstige en zeer gevaarlijke momenten mee. Een stukje Hollands Glorie verweven in een nautische roman die zich afspeelt tussen 1910-1945.
21,50
Voorkant cover

Cyber Jack

Cees de Baare

1 reviews
Jack en Stefan gaan tijdens de zomervakantie naar een cyberkamp waar zij als twee vrienden op reis gaan via de digitale wereld. Deze avontuurlijke reizen hebben een doel in het verdere leven van de vrienden. Door dit kamp en de digitale reizen worden zij versnelt wereldwijs gemaakt. Dit is nodig om later als vertegenwoordigers voor de jeugd over de hele wereld, op te komen tegen diverse misstanden zoals kinderarbeid en kindsoldaten. Maar zij reizen ook naar het verleden en de toekomst. Tijdens deze reizen raken de jongens regelmatig in verwarring over de misstanden die zij zien en meemaken, al is het werkelijkheid.
21,50