Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Kareltje de Kakkerlak
De Grote Reis

Auteur

Ine Wanningen-Ardesch

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Hallo allemaal, ik ben Kareltje, en ja, dat hebben jullie goed gezien: ik ben een kakkerlak.
En daar ben ik trots op, ja. Want wij zijn een heel sterk ras, dat zei mijn over-, over-, overgrootvader, of hoe dat dan ook heet, al. En die kon het weten, want hij wist altijd alles. Zodoende dus. Ik heb een vader en moeder en ik heb wel negen broertjes en zusjes. Het is altijd heel gezellig bij ons thuis. En we wonen in een heel mooi land: Suriname. Dat is ver weg hè?
Het is altijd lekker warm bij ons, maar soms waait het ook weleens heel hard. Zo hard, dat ons huis al wel honderd keer is weggewaaid. En daarom wil mijn vader verhuizen naar een ander land waar het niet zo erg hard waait, maar het moet er wel warm zijn, want wij houden niet van kou. Spannend hè?

Over de auteur

Mijn naam is Ine Wanningen-Ardesch (70). Ik ben al 51 jaar getrouwd met Wim. Wij hebben twee kinderen en die hebben weer zes kinderen, dus wij zijn echt gezegend met het hele stel. Altijd heb ik al kleine verhalen geschreven. Veel kindermusicals voor school en die werden dan weer gespeeld aan het einde van de schooltijd. En Sinterklaasmusicals voor bedrijven. Zelf ben ik vanaf mijn 14e levensjaar al actief in het acteursleven. Begonnen met dansen toen ik zes jaar was, nu ben ik zeventig en ik dans nog steeds elke week zumba. Dit verhaal ontstond toen we vaak op vakantie waren. Vaak kwamen er dan kakkerlakken te voorschijn. Ik gruwde ervan totdat ik er de naam Kareltje aan gaf, toen was het niet meer zo eng.
En dus begon ik te schrijven en is mijn eerste boek uitgebracht: Kareltje de Kakkerlak. Mijn dochter Anja verzorgde de tekeningen, dus we deden het samen.

Productinformatie

ISBN
9789464685251 / 978-94-646-8525-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-03-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
112
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Even later staan vader en zoon voor de deur van de rederij en ze trekken aan de bel. De secretaresse van de heer Slagschip opent de deur. “Goedemiddag juffrouw, wij willen de heer Slagschip onmiddellijk spreken!”
“Juffrouw Pennestreep is de naam. Heeft u een afspraak?”
“Nee, maar het is zeer dringend!”
“Oh nou, komt u dan maar verder, dan zal ik vragen of de heer Slagschip u kan ontvangen.”
Op dat moment staat Slagschip al in de deur en hij houdt grijnzend de pet van Kareltje omhoog. “Ah, je komt je petje ophalen, Kareltje, durf jij dat niet alleen?” Zijn donkere wenkbrauwen lijken nog zwarter en zijn zwarte snor lijkt wat te zakken. “Meneer Kouseband, komt u verder.”
Een beetje zenuwachtig bijt vader op zijn lip. “Eh nee, daar kwamen wij niet alleen voor meneer Slagschip, eh kijk… Kareltje...”
“Ja, dat is een nieuwsgierig ventje, nietwaar?” Zijn barse stem dondert door het kantoortje.
“Heb jij je petje verloren, Kareltje?” Vader kijkt Kareltje aan.
“Oh, dat kan best,” zegt Kareltje en hij probeert zijn petje uit de klauwen van meneer Slagschip te pakken.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek