Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Rio
De parkiet zonder veren

Auteur

Iris Kelder

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Rio is een klein parkietje. Ze is wit. Zo wit als sneeuw. Rio woont bij Saar in huis. Rio houdt van vliegen en spelen met Saar. Maar op een dag vallen al haar veertjes uit. De parkiet is ziek. Rio kan niet meer vliegen en wil niet meer spelen. Dan bedenkt Saar wat. Ze haalt een nieuw vriendje voor Rio om haar parkietje op te vrolijken. Zal Rio dat wel leuk vinden...? Met illustraties van Milou Laroussiyen.

Over de auteur

Iris Kelder (1998) woont in Vriezenveen en is dol op verhalen en lezen. Parkieten zijn haar lievelingsdieren. Ze kunnen van alles een beetje, zoals fluiten en klimmen. Maar het meest bijzondere is toch wel het vliegen! Haar parkiet Rio, waar dit boek over gaat, vertoonde na een paar maanden verenuitval wat PBFD (Psittacine Beak and Feather Disease) bleek. Een besmettelijke ziekte bij parkietachtigen waar helaas nog geen geneesmiddel voor is. Rio toonde met haar kleine lichaam veel doorzettingsvermogen en Tokio hielp haar plezier terug te vinden. Het was een korte, maar mooie vriendschap, want Rio is er niet meer. Iris hoopt dat Rio met dit boek tot leven komt bij de kleine lezers en dat ze hen inspireert om niet op te geven en jezelf te omarmen. Want ook zonder veren was Rio een parkiet!

Iris en Milou hebben elkaar ontmoet tijdens theaterlessen en zijn zo samen begonnen met het maken van dit boek!

Milou Laroussiyen (2004) komt uit Wierden en zit nu in haar eerste jaar aan de kunstacademie ArtEZ in Arnhem. Ze is veel bezig met kunst in de breedste zin van het woord. Zo maakt ze onder andere schilderijen, muurschilderingen, illustraties, street art en digitaal werk. Milou hoopt met dit boek de wereld een beetje meer kleur te geven!
Veel leesplezier met Rio, Tokio en Saar!

Productinformatie

ISBN
9789464686814 / 978-94-646-8681-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-05-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
40
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Jeanine op 24-05-2023
Een fijn boek om samen met je kinderen te lezen! Een positief en leerzaam verhaal samen met prachtige illustraties!