Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hallo mooie kleurrijke wereld
Een inclusief jeugdboek (ook voor ouders en leerkrachten!)

Auteur

Michael Zant

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het is het jaar 2048. Maaz is twaalf jaar en gaat naar de brugklas. Met een roze fiets en opvallende haarkleur gaat Maaz de eerste schooldag tegemoet. Maaz heeft er zin in en voelt zich comfortabel. Met een open blik gaat Maaz op weg. Sneller trappen, de school is al in zicht!

Voordat Maaz hier belandde ging er een ontdekkingsreis aan vooraf. Een reis waarin Maaz verschillende andere kinderen ontmoette, een warme vriendschap sloot met Nain en opkwam voor een ander klasgenootje. Een opvoeding waarin ruimte was voor Maaz om de eigen identiteit te ontdekken. Prinsessenjurk of ridderpak, het maakte de ouders van Maaz niet uit.

Over de auteur

Michael Zant (1984) is geboren en getogen in Brabant. Michael woont in Amsterdam en werkt voor de gemeente Rotterdam. Hij woont samen met Hennes en Maurits (zijn katten) en is samen met Mark. Michael is gedreven een bijdrage te leveren aan een inclusievere wereld, daarom schreef hij ook dit jeugdboek. Michael zijn voornaamwoorden zijn hij/hem/zijn.

Gemma Oteman (1967) werkt voor het Ministerie van Defensie en woont in Maassluis met haar man en kinderen. Gemma deelt haar creaties op haar instagram @crea_gemma. Jaarlijks maakt ze illustraties voor Ajudaris, een project voor kansarme kinderen in Portugal. Gemma haar voornaamwoorden zijn zij/haar/haar.

Productinformatie

ISBN
9789464687156 / 978-94-646-8715-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-05-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
76
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 12
Inkijk pagina 13
Inkijk pagina 14

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Marion op 01-06-2023
Wat een helder en duidelijk geschreven boek! Zeer actueel!
Leuke illustraties en het gebruik van de QR-codes geeft net wat meer informatie. Knap gedaan!
door Pierre op 29-05-2023
Het is een helder boek. Het verhaal is makkelijk te volgen, daagt je uit om erover na te denken. Michael weet met zijn eigen ervaring een leerzaam boek te leveren. Het is actueel en ook goed als studiemateriaal.
door Mark op 29-05-2023
Michael laat zien wat wij in de maatschappij nog kunnen bereiken. Het is een leerzaam en leuk boek, dat tegelijk de keerzijde van uitsluiting laat zien. Het zet aan tot nadenken en nodigt uit om erover met elkaar te praten. Een boek waarvan we er meer nodig hebben.