Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Kamelen op de lijn
De missie van een militair thuisfront, voor, tijdens en na de uitzending

Auteur

Marieke Vos-Hardonk

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (7 reviews )
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een militair die op uitzending gaat maakt in relatief korte tijd veel mee. Toch is de impact die deze periode heeft op het thuisfront niet minder heftig. De achterblijvende partner van de militair staat er opeens helemaal alleen voor. Geen gemakkelijk opgave. Zeker niet met opgroeiende kinderen voor wie al die maanden eindeloos lang lijken te duren. 'Mama, jij hebt papa toch naar het vliegveld gebracht? Ga hem dan nu maar weer ophalen!' zegt Valentijn (5), zoon van Marieke Vos-Hardonk, schrijfster van dit boek, op het moment dat hij zijn vader toch wel heel erg begint te missen. Zelf had ze er geen weet van hoe het zou zijn wanneer haar man voor een half jaar op uitzending naar Afghanistan zou gaan.
'Kamelen op de lijn' is een met vlotte pen geschreven ontroerende, maar bij momenten ook humoristische weergave van de gevoelens van haar en de kinderen die zich samen op een bewonderenswaardige wijze door deze periode heen slaan. Toch zijn er ook de momenten van angst en verdriet, en vooral het immens grote verlangen naar de grote dag van de hereniging van het gezin. Op het zelfgemaakte aftelwandkleed kruipt dat heerlijke moment tergend langzaam op hen af. Dit boek laat op een zeer openhartige en intieme wijze zien dat we omwille van vrede en veiligheid van onze militairen en hun thuisfront wel heel veel vragen. Wie dit boek leest zal zich daar een beter beeld van kunnen vormen en op een indringende manier beseffen dat dit alle waardering en respect verdient.

Over de auteur

Marieke Vos-Hardonk (Weesp, 1979) is getrouwd met een officier van de Koninklijke Marechaussee. Samen hebben zij vier kinderen die 3,5,7 en 9 zijn wanneer hij voor een half jaar op uitzending gaat naar Afghanistan.

Productinformatie

ISBN
9789464687187 / 978-94-646-8718-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-06-2023
Taal
Nederlands

Onderwerpen
Autobiografie: historisch, politiek en militair Biografie en non-fictieproza
Kwalificaties
Nederland

Uitvoering
Paperback
Pagina's
144
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 19
Inkijk pagina 38
Inkijk pagina 90

Reviews (7)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Germaine Smolders op 21-06-2023
Voor mij één van de meest geweldige boeken die ik toe nu toe gelezen heb. Niet alleen om het feit dat ik Marieke persoonlijk goed ken. En daarom ook weet wat voor fantastisch mens zij is en een geweldig gezin heeft. Maar het boek heeft alles. Ik kon vanaf het begin ook niet stoppen met lezen. Ik heb vreselijk gelachen om de belevenissen die zij meemaakte en waarop beschrijft , maar ik moest ook een traantje wegpinken, omdat het zo realistisch is. Ik ga dit boek binnenkort voor de derde keer lezen. , want het verveelt nooit. Ik vertel dan ook met regelmaat tegen mensen over haar manier van schrijven en heb inmiddels al veel mensen enthousiast gemaakt om dit boek te kopen en lezen. En iedereen deelt mijn mening.
door Linda Nagel op 21-06-2023
Een boek wat je in 1 ruk uitleest!
door Alex van der Horst op 20-06-2023
Hoe ga je als militair en thuisfront om met de situatie rond een uitzending naar... ? Marieke neemt je mee in haar leven als vrouw van een uitgezonden militair en tevens moeder van vier kinderen die hun vader voor een langere tijd moeten missen. Een verhaal vanuit de ogen van de uitgezonden militair en het achtergebleven thuisfront. Wat neem je mee in de voorbereiding van de uitzending, de perikelen waar je tegenaan loopt tijdens een uitzending en hoe verloopt het als je weer thuis bent? Wat mij betreft een echte aanrader voor zowel de militair die op uitzending gaat als voor het achterblijvende thuisfront.
door Doortje Dekkers-Verheul op 17-06-2023
Indrukwekkend boek over het reilen en zeilen van een gezin met 4 kinderen waarvan de papa is uitgezonden naar Afghanistan. Met een lach en een traan!
door Cindy Baransel op 17-06-2023
Heel fijn leesbaar boek die me meteen meenam in het leven van dit mooie gezin. Aanrader@
door Jeroen op 17-06-2023
Mooi geschreven boek. Knap hoe je het ene moment moet lachen en er het andere moment een traan over je wang loopt. Leuke momenten en emotionele momenten. Niet alleen een aanrader voor militairen en hun thuisfront, maar voor iedereen.
door Dory Frinsel op 17-06-2023
Een boek dat je in één keer uit wil lezen. Een "verhaal" dat mij boeide...je hoort altijd wel verhalen, maar meestal toch beknopt..maar in dit boek vertelt de schrijfster hoe zij haar gezin draaiende houd terwijl haar man in een vreemd land zijn werk doet. Je weet dat dit gebeurt, maar er wordt nooit gesproken over het gezin dat diegene achter laat en hoe die het beleven. Als vrouw de angst om haar man ver weg..met veel gevaar.. maar ondertussen haar kinderen een onbezorgde jeugd geeft door zich in allerlei bochten te wringen om het zo leuk en normaal voor ze te laten zijn en er ondertussen voor zorgt dat ze zich hun vader blijven herinneren als een lieve, zorgzame vader die toevallig ver weg werkt en samen naar het moment toe leeft dat hij weer thuis komt. Dit boek pakte mij vanaf het begin en ik heb het in één keer uitgelezen.