Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Je ziet er gezond uit
Long Covid: fysiek en cognitief overmeesterd door het virus

Auteur

Marjan van Herk - Hofstede

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (6 reviews )
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Je hebt een zeer geschikt boek in handen als je geïnteresseerd bent in de complexe aandoening Long Covid / Post Covid Syndroom. Lees wat het covid-virus kan aanrichten in een lichaam en welke klachten dit veroorzaakt. Heb je Long Covid of twijfel je hierover, dan is duidelijkheid en weten wat je zelf kunt doen belangrijk. Dit boek geeft naast duidelijke informatie over de aandoening, paramedische herstelzorg en onderzoeken, een terugblik op de coronapandemie. Lees ook mijn persoonlijke verhaal, waarin de impact op het dagelijks leven en de harde realiteit van leven met Long Covid naar voren komt.

Over de auteur

Het is net of je staat toe te kijken bij je eigen leven. Alles draait door, iedereen om je heen gaat verder en jij staat in een roes stil in de tijd.
Marjan van Herk - Hofstede is een actieve, sportieve vrouw. Ze staat volop in het leven, geniet van haar gezin, werk, sociale contacten en sport. In januari 2022 zet een covid-besmetting haar stil en ontregelt haar gezondheid dusdanig, dat ze nu leeft in slow motion. Ze neemt je mee als lezer bij de grote impact van leven met Long Covid.

De opbrengsten van het boek doneer ik aan onderzoek naar Long Covid en ondersteuning van mensen die hierdoor de grip op het leven kwijtgeraakt zijn.

Productinformatie

ISBN
9789464687217 / 978-94-646-8721-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-05-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
112
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 10
Inkijk pagina 33
Inkijk pagina 38

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Annemiek op 18-01-2024
Een helder geschreven, informatief en toegankelijk boek over long covid. Het boek combineert feitelijke informatie (over de klachten die je bij long covid kan hebben, over het onderzoek naar long covid en over wat er mogelijk is aan paramedische herstelzorg) met eigen ervaringen van de auteur. Zelf heb ik het meest met de feitelijke informatie, maar dat is een persoonlijke voorkeur, anderen vinden misschien juist de gedeelten over de eigen ervaring van de auteur het meest ondersteunend. In elk geval is dit boek zeker een aanrader voor mensen met long covid en hun naasten!
door Christina op 28-06-2023
“Je ziet er gezond uit, wordt regelmatig tegen mij gezegd. Maar niets is meer vanzelfsprekend. Fysiek en cognitief ben ik de controle kwijt, overmeesterd door het covid-virus. Ondanks dat enorm veel wegvalt, is het waardevol te ervaren dat wat echt belangrijk is altijd blijft.”

Marjan is een actieve, sociale en sportieve vrouw die midden in het leven staat als ze in januari 2022 besmet raakt met het covid-virus. Het voelde aan als een griep en na de quarantaine tijd wilde ze net als anders weer werken, sporten en actieve dingen met haar man en kinderen doen, maar het lukte maar niet om haar oude leven weer op te pakken. De klachten die ze voornamelijk ervoer waren: extreme vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn, concentratieproblemen en weinig prikkels meer kunnen verdragen. Marjan denkt er met een paar maanden wel weer te zijn, maar niets blijkt minder waar te zijn. Ze blijkt Long Covid te hebben en wat dat precies inhoudt legt ze haarfijn uit in dit boek.

Dit verhaal is (helaas) vanuit Marjan haar eigen ervaring geschreven, maar dat maakt dat alles rechtstreeks uit haar hart komt. De frustratie van het wel willen maar niet kunnen is op sommige momenten lichtelijk tastbaar, maar ze heeft zo’n geweldig positieve instelling, dat het nergens zwaar op de hand wordt of té heftig. Zelf heb ik geen Covid gehad, maar ik denk dat lotgenoten het ook zo zullen ervaren.

Het boek is heel volledig en logisch opgebouwd met informatie over de verschillende coronavirussen, een terugblik naar de pandemie, Marjan’s persoonlijke verhaal over hoe ze het virus opliep, uitgebreide informatie over de vele mogelijke klachten en de strubbelingen waar ze tegenaan loopt. Daarmee bedoel ik de kant die andere mensen vaak niet zien. Andere mensen zien Marjan bijvoorbeeld gezellig met de hond lopen, maar vervolgens niet het lange rusten door de extreme vermoeidheid daarna of dat ze halverwege de trap moet gaan zitten omdat ze de trap niet in één keer kan halen. Of.. Of.. Er zijn teveel voorbeelden om op te noemen en compleet onvoorstelbaar voor een gezond persoon.

De tweede helft van het boek gaat over wat er uit de onderzoeken naar Covid is gekomen tot vlak voor het moment van drukken van het boek, de mogelijkheden die er zijn mbt tot herstelzorg, wat jezelf kunt doen (inclusief tips voor een positieve mindset) en een dag uit het leven van Marjan, voor en na Covid. Oh ja en ook zo geniaal bedacht: Long Covid in het kort. De belangrijkste informatie in één klein hoofdstuk, speciaal voor mensen die nog niet te lang kunnen lezen i.v.m. een overload aan prikkels. Over alles is zeer zorgvuldig nagedacht en zo compleet mogelijk uitgewerkt, dat voel je elke bladzijde weer. Marjan heeft zelf de prachtige toegevoegde illustraties ontworpen, die het boek een extra dimensie geven. Je voelt exact de diepere bedoeling er achter, heel bijzonder. Dit boek is echt een must read voor lotgenoten of voor mensen die iemand kennen met Long Covid. Ze zullen hier vooral veel herkenning, troost en positiviteit uithalen, want positief is en blijft Marjan ondanks alles. Wat een powervrouw, respect!
door Leendert op 15-06-2023
Helder geschreven, zeer leerzaam boek over de gevolgen van Long Covid als veelkoppig monster. Het geeft op een sympathieke manier inzicht in wat dit betekent voor de patiënten zelf én hun omgeving. Het wordt duidelijk gemaakt dat en op welke manier hier schijn bedriegt: er goed / gezond blijven uitzien en toch zo weinig kunnen?? Ook dat het voor iedereen vanwege de vele ingrijpende en grote verschillen wat betreft de gevolgen weer totaal anders kan zijn. Marjan laat in haar adviezen zien dat er ondanks alles toch geprobeerd kan worden er wat van te maken. Niet alleen houdt zij rekening in haar uitleg en opzet van het boek met andere patiënten die zij met haar kennis wil ondersteunen; de lezer beseft hiermee ook maar al te goed wat het voor haar aan inspanning, doorzettingsvermogen en energie moet hebben gekost om zover te komen. Het zal ook therapeutisch hebben gewerkt? Vast wel! Niet verwonderlijk met de steun vanuit haar gezin en niet op de laatste plaats het begrip voor haar en het meedenken door haar huisarts, therapeuten, leidinggevende en anderen. Een boek om anderen op attent te maken en..... in meerdere opzichten voor een goed doel!
door Warner op 02-06-2023
Heel helder en ook aangrijpend
door Nanda op 18-06-2024
Fijn duidelijk boekje met informatie en haar eigen ervaring over een vreselijke rotziekte
Fijn gekozen voor een leesbaar duidelijk lettertype, wel zo fijn voor de lc patienten onder ons
Bedankt voor het delen van je verhaal, veel mensen zullen hier herkenning uit halen en het gevoel hebben dat ze niet alleen zijn
door BD op 10-05-2024
Hoewel voor elk persoon met longcovid het per persoon verschillend zal zijn, vind ik veel dingen herkenbaar en is het fijn om te lezen dat je niet alleen bent. Een verademing om eens te lezen hoe het voor een ander is en wat zij ermee doet om te herstellen. Daarnaast wordt goed uitgelegd wat helaas de realiteit is wat mensen kunnen ervaren. Dus ook een goed boek voor buitenstaanders om het beter te begrijpen.