Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Van depressie naar droom
Dankzij de wijze lessen van mijn paarden

Auteur

Kiara van Grevenbroek

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Misbruik, depressie, zelfmoord en eenzaamheid kan iedereen overkomen. Niemand vertelt je hoe je ermee om moet gaan, of hoe je er vanaf komt. Paarden hebben een gave om mensen te coachen, met hun gedrag en aanwezigheid. Ze leren je te kijken naar wat een gebeurtenis jou wil leren, in plaats van je af te vragen waarom dit jou overkomt. Wanneer mensen je vertrouwen beschadigd hebben en paarden je enige vrienden zijn, ga je beter leren kijken en luisteren. Door hun wijze lessen serieus te nemen, overwon Kiara haar uitdagingen, angsten, maar ook haar depressie. Dit zorgde er uiteindelijk voor, dat zij haar droombedrijf kon opstarten.

Over de auteur

Kiara van Grevenbroek heeft een passie en liefde voor paarden. Zij zag paarden eerst als haar lievelingsdieren, maar kwam er al snel achter, dat paarden veel meer zijn dan dat. Na het volgen van diverse opleidingen startte ze op haar 16e een bedrijf om paarden te kunnen helpen met lichamelijke of mentale problemen. Dit omdat paarden haar hebben geholpen bij het overwinnen van verschillende uitdagingen en mentale problemen.

Productinformatie

ISBN
9789464687590 / 978-94-646-8759-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-06-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
168
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

De kans, die ik haar gaf, die had ik zelf ook graag gewild. Veel mensen zullen zeggen dat ik kansen heb gekregen om te ontwikkelen en te ondernemen, vanuit mijn ouders. Ik kom tenslotte uit een ondernemende familie, maar toch zie ik dit anders. Zakelijk en in de liefde heb ik mijzelf vaak moeten bewijzen. Ik moest altijd laten zien dat ik leuk genoeg, goed genoeg of aantrekkelijk genoeg was. Ik moest vechten voor die kans. Terwijl ik zelf iedereen een kans geef. Zo werd ik vaak voor opleidingen afgewezen, omdat ik te jong was. Ik schreef dan een motivatiebrief en dan werd ik wel aangenomen, maar als ze nou van te voren geprobeerd hadden om mij te leren kennen, dan had leeftijd dus geen rol gespeeld. Ik heb de kans nooit gekregen. Ik moest de kans altijd zelf creëren. Na verloop van tijd word je hier handig in en ga je hier op inspelen. Toch verlang ik onwijs naar het moment, dat ik die kans gewoon krijg en er niet voor hoef te vechten. Dit zorgt voor zoveel meer rust in mijn hoofd. Het geeft een gevoel van acceptatie en een bevestiging dat je goed genoeg bent. Liefde en acceptatie is iets, wat ik vanuit mijn paarden heb gekregen. Mijn ervaring met mannen was vooral, dat ze altijd iets van mij wilden. Een paard wilde niks van mij. Dat is niet helemaal waar, want ze willen altijd eten, aandacht en liefde, maar dat is anders. De liefde, die ik voel van mijn paarden, is onvoorwaardelijk. Het is eigenlijk niet te omschrijven, maar als ik het dan toch moet omschrijven, dan zou ik zeggen dat het een groot gat in mijn hart gedicht heeft. Het blijft altijd een zwakke plek, maar het is beschermd met geluksmomenten, die zij mij gegeven hebben.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Paulien op 15-06-2023
In een keer uitgelezen! Kiara laat niet alleen haar eigen kwetsbaarheid zien, maar ook die van haar paarden. Door in verbinding te komen (en zijn) met zichzelf en met de paarden ontstaat er ruimte om dingen te kunnen aankijken en een plek te geven. Ze geeft hiermee het voorbeeld hoe dit je leven kan veranderen. Ook verandert je kijk op paarden, ze zijn zoveel meer dan dat. Ik hoop dat velen hierdoor op hun eigen manier geïnspireerd raken en dié ene eerste stap zullen zetten naar hun droom.
door Anita op 08-06-2023
Dit boek wil je lezen! Als je begint leg je het niet meer weg. Kiara stelt zich kwetsbaar op en zal in dit boek een voorbeeld zijn voor heel veel lezers. Ze neemt je mee in een emotionele reis van puber onzekerheden tot depressie, en alles wat daar tussenin zit. Door de onvoorwaardelijke liefde die ze van haar paarden krijgt kan ze alles aan. Door haar liefde en respect voor paarden krijgt ze van elk paard een wijze les. Wat ervoor zorgt dat ze haar droom zal gaan waarmaken.