Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Misty Marrow en de Nachtmerriekoning
Achter de deur van mijn depressie

Auteur

Kimberley Claire Parrott

Uitvoering
Hardcover
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
28 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Misty Marrow en de Nachtmerriekoning is een prentenboek voor kinderen en (jong)volwassenen. Het is een hoopgevend verhaal dat in dichtvorm en tekeningen verwoordt hoe een depressie voelt. Geschreven en geïllustreerd door ervaringsdeskundige Kimberley Claire Parrott. Het boek biedt openheid, steun en een manier om dichter bij elkaar te komen.

Over de auteur

Kimberley Claire Parrott (9 september 1989, Boxmeer) is kunstenares en werkt daarnaast parttime. Ze is een gelukkige moeder van drie kinderen. Al op jonge leeftijd werd zij geïnspireerd door illustratrice Cicely Mary Barker van de zeer bekende Flower Fairies. Voor haar eerste prentenboek, Misty Marrow, haalde zij inspiratie uit een zware periode in haar leven. De creatie van Misty Marrow en de Nachtmerriekoning ontstond op haar twaalfde levensjaar, het begin van een langdurige depressie. Als ervaringsdeskundige weet zij als geen ander hoe een depressie voelt en zij weet dat goed te verwoorden en te illustreren

Productinformatie

ISBN
9789464890525 / 978-94-648-9052-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-09-2023
Taal
Nederlands

Onderwerpen
Prentenboeken Omgaan met / advies over depressie en andere stemmingsstoornissen
Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf ca. 12 jaar

Uitvoering
Hardcover
Pagina's
104
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 26
Inkijk pagina 27
Inkijk pagina 28

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door A twal op 15-09-2023
Prachtig mooi behulpzaam boek!
Veel kunst in iedere tekening veel détails, die door middel van versjes duidelijk maken wat een depressie in houd. Ik raad het aan voor kinderen vanaf 10 jaar die kampen met onduidelijke problemen die zij nog niet kunnen uiten. Voor de ouders ook.
Zodat zij beide begrijpen waar hun kind door heen gaat. Of een kind vanaf 10 jaar, dmv het zien van de beelden en versjes begrijpt dat er mogelijk iets aan de hand is. Dit boek zie ik als een hulpmiddel, wanneer kinderen in de pubertijd en tienertijd komen.
Om op tijd aan de bel te trekken en ouders kunnen bij twijfel dit boek aan hun kinderen laten zien. En zich meer inleven als er een depressie is bij hun kind. Belangrijk is, langzaam lezen en goed kijken naar de details in de prenten. Sterk aanbevolen voor ouders die te maken krijgen of hebben met kinderen mogelijk met depressieve klachten. Tip: lees een versje samen met je kind of lees het voor bij een jonger kind en leg bij de prachtige tekening met vele details alles uit. Want de tekeningen beelden het verhaal uit!