Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Bloedkind
Hectiek op de Spoedeisende Hulp, verhalen van een spoedeisendehulpverpleegkundige

Auteur

Renate Evertse

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (10 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In deze verhalenbundel vertelt auteur Renate Evertse op een pakkende wijze over de dagelijkse hectiek op de Spoedeisende Hulp van een groot ziekenhuis naast het Feyenoord-stadion op Rotterdam-Zuid. Het boek handelt over de acute zorg in het heden en het verleden. Snelheid, vakkennis, hectiek en emoties is waar het allemaal om draait. Renate heeft in haar verhalen ook oog voor de mens achter de patiënt. Sommige emoties van haar werkdag blijven haar bij en hebben ook impact thuis. Bloedkind is daarmee een ode aan de stervende en dode kindjes die zij in haar armen gedrukt kreeg. Deze kindjes wonen voor altijd in haar hart. Vergeten doet zij hen nooit.

Over de auteur

Renate Evertse (1959) is een gedreven, vrolijke spoedeisendehulpverpleegkundige. Zij is gelukkig getrouwd en heeft drie prachtige, inmiddels volwassen kinderen. Zij werkte bijna twintig jaar op de Spoedeisende Hulp van een groot ziekenhuis naast het Feyenoord-stadion in Rotterdam Zuid. Door een medische misser kan zij dit prachtige beroep niet meer uitoefenen. Met het schrijven heeft zij haar nieuwe passie gevonden. Na haar succesvolle debuut ‘Robot dokter had zijn dag niet...’ nu dit adembenemende boek vol mooie verhalen van de spoedeisende hulp. Dit prachtige vak van de acute geneeskunde heeft zij voor altijd in haar hart gesloten. De verhalen die zij heeft opgeslagen in de laatjes van haar hoofd, zijn het waard om te worden verteld.

Productinformatie

ISBN
9789464892116 / 978-94-648-9211-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-08-2023
Taal
Nederlands

Onderwerpen
Verpleegkunde Eerste hulp en paramedische diensten
Kwalificaties
Rotterdam Ca. 1990 tot ca. 1999 C 2000 tot en met 2009

Uitvoering
Paperback
Pagina's
208
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Reviews (10)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Klaas Meijer op 25-11-2023
Ik heb in de afgelopen 2 weken het boek "BLOEDKIND" van Renate Evertse gelezen.
Het boek breng voor mij herinneringen terug, naar mijn jaren als verpleegkundige van het Sint Clara Ziekenhuis. Dit geeft een beeld, hoe het er op de SEH aan toe ging, De verhalen, die naar boven komen, zitten niet alleen vol humor, maar laten ook heel veel verdriet opkomen. Ik kan me wel voor een deel inleven, wat Renate allemaal heeft meegemaakt. In die tijd ben ik een aantal keren op de SEH geweest om patiënten op te halen, welke een nachtje moesten blijven. Ik heb Renate daar leren kennen, als een zeer gemotiveerde SEH verpleegkundige, die haar vak verstond.
Ik ben ook blij, dat ik een bijdrage aan het boek heb kunnen leveren, doormiddel van een foto, van de afbraak van ONS ziekenhuis. Renate, een heel fijn boek om te lezen en ik zie met spanning uit naar je volgende boek.
door Els Anderson op 04-11-2023
Wat een ontroerende, maar ook vaak grappige, absurde verhalen.
Je hebt daar wel heel veel mee gemaakt!
Voor mij- als leek- ook erg interessant om te lezen over het reilen en zeilen op de SEH.
Respect voor alle medewerkers daar!
door Coba Plomp op 03-10-2023
Indrukwekkend
door Brenda Plomp op 29-09-2023
Wat een mooi geschreven boek over de ervaringen op de SEH. Moet niet makkelijk geweest zijn om herinneringen, wat betreft kinderen, op papier te zetten. Dat doet wel wat met je. Sommige verhalen raken je diep en laten je zeker niet onberoerd. Andere verhalen zijn weer te bizar voor woorden en menig verhaal werkt ook op je lachspieren. Na het lezen van dit boek krijg je nog meer respect voor alle mensen die dit werk doen. Petje af. Mocht er een vervolg op dit boek komen zal ik het zeker weer lezen.
door Marco Wouters op 13-09-2023
Een mooi boek, een aanrader voor iedereen en in het bijzonder voor de medewerkers die op of vlakbij de EHBO in die tijd hebben gewerkt. Van EHBO naar SEH.
Sommige verhalen kon ik bijna één op één naar herinneringen in ons ziekenhuis. Dezelfde betrokkenheid en tijd, andere plaats en andere namen.
Herkenbaar, grappig en ontroerend!
door Aletta Weeda op 08-09-2023
Wat een goed boek, zo leuk geschreven. Met heftige en grappige verhalen van de SEH. Met veel humor, heb gelachen tijdens het lezen maar ook een traantje gelaten. Een echte aanrader!
door Joke op 06-09-2023
Leuk boek, enthousiast en met humor verteld. Vaak heftige situaties toch luchtig geschreven. Ook veel vrolijke verhalen.
Herkenbaar voor mensen in de zorg.
Een aanrader.

door Gerda Timmermans op 02-09-2023
Genoten van het lezen van dit boek. Vlot en levendig geschreven. Boeiende inkijk van het werk op de SEH in Rotterdam. Professionaliteit en humor. Wel heel assertief en ad rem.
Zou zo verder willen lezen in je volgende boek.
door Machteld op 27-08-2023
Wat een ervaringen heb jij allemaal. Het is net alsof ik er zelf bij ben. Teveel om op te noemen. Eigenlijk zou het boek dikker moeten zijn.
door Margriet van Dijk op 26-08-2023
Wat een super gaaf, mooi, eerlijk en ook ontroerend boek! Ik heb het in 1 ruk uitgelezen! Dank je wel Renate. Ik was ook bij de avond van de voetbalwedstrijd die zo uit de hand liep en bij de reanimatie van de kamper, waarbij alles door de hal vloog. Er kwam weer heel veel voorbij en terug van wat er allemaal gebeurde. Heel mooi geschreven. Je bent een kanjer! Nog een boek graag💖