Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Zwarte Prins
Een koloniaal verleden dringt door in het heden

Auteur

Ans Peeters

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als Marionne van Ankerbeck erachter komt dat een van haar verre voorouders in het voormalige Ceylon woonde en daar de laatste Gouverneur voor de VOC was, verandert haar leven voorgoed als ze op onderzoek gaat en daarvoor ook in het huidige Sri Lanka terecht komt.
Gerard van Ankerbeck, haar voorouder, leeft in de achttiende eeuw. We volgen hem gedurende zijn huwelijk dat uitmondt in een drama, en gedurende zijn loopbaan die resulteert in het Gouverneurschap voor de VOC in het voormalige Ceylon.

Over de auteur

Ans Peeters (Panningen, 1955) verbleef gedurende een aantal jaren regelmatig in Sri Lanka, nadat ze een succesvolle carrière in het bedrijfsleven had afgesloten. Daar begon ze met het schrijven van haar biografie om inzicht te krijgen in gebeurtenissen in haar leven. Vervolgens diende het verhaal van de voorouders en de invloed daarvan op huidige generaties, zich aan. Het verhaal was geboren in haar hoofd, maar moest nog geschreven worden. Dat duurde vele jaren, omdat ze, terug in Nederland, voor haar ouders ging zorgen. Door een medium werd haar verteld dat het haar taak was mensen bewust te maken van de invloeden van vorige generaties.

Productinformatie

ISBN
9789464893762 / 978-94-648-9376-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-10-2023
Taal
Nederlands

Genre
Romans
Kwalificaties
Nederland Sri Lanka (Ceylon) 18e eeuw, ca. 1700 tot ca. 1799 21ste eeuw, c 2000 tot c 2100 Leeftijdscategorie: vanaf 17 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
202
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek