Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hand in hand samen
Openhartig verhaal over liefde, mantelzorg en rouw

Auteur

Mary Blejie

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,7 / 5 (3 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Reizen in tentjes, kampeerbus en hotels het was avontuur en genieten. Langzaam kwam vergeetachtigheid het leven binnen en de reizen werden reisjes. Totdat ook dat niet meer ging en verstrooid zijn Alzheimer werd en het pijnlijke been, ongeneeslijke kanker. Mary werd mantelzorger, toen kwam de pandemie en een totale lockdown. Het was te veel, alles was onzeker, vreemd, verdrietig en zij ging een dagboek bijhouden. Zo zijn ze de maanden door gesukkeld. Daar gaat dit verhaal over. Door het vertrouwen dat Jan in haar had en de wijsheid en liefde die hij deelde kan dit verhaal geschreven worden. Zijn inspiratie voelt zij nog elke dag.

Over de auteur

Leven met boeken was de leidraad in haar leven, altijd was Mary Blejie (1945) aan het lezen. Zelf boeken schrijven was ver weg en geen droom die uit moest komen. Totdat ze moest schrijven over mantelzorgen in coronatijd en het missen van haar grote liefde. De zee die vrijheid, ruimte, en troost geeft was altijd in de buurt.

Productinformatie

ISBN
9789464893779 / 978-94-648-9377-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
31-05-2024
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
174
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 9
Inkijk pagina 10

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Albertine op 24-06-2024
Een liefdevol, integer, kwetsbaar en openhartige afscheidsperiode van een geliefde, die zowel Alzheimer als kanker in zijn laatste jaren te verduren heeft gehad. Z
Bijzonder om de lezer deelgenoot te maken door flashbacks van de ontmoeting en het meeleven met mooie ervaringen, die zij beleefden. Deze herinneringen hielden de partner tijdens dit proces op de been. De eenzaamheidwaar zij in belandde, waarbij corona er nog een schepje bovenop deed, was voelbaar,
Toch is het een boek waarin humor regelmatig een glimlach te voorschijn toverde.
De gevoelens op alle vlakken werden goed verwoord. Het gevoel 'alleen' te staan in deze fase greep mij als oud-verpleegkundige aan, voorlichting over bijwerkingen van medicatie etc.. Voor mantelzorgers is een "hulpvraag" formuleren moeilijk en is het m.i. aan de professional hier alert op pro-actief te anticiperen.
Dit boek zal m.n. hierop in de opleiding tot verzorgende, verpleegkundige en
patiëntenverenigingen een goede bijdrage kunnen leveren.
door Corinne op 19-06-2024
Hand in Hand Samen is een prachtig, ontroerend en met respect geschreven verhaal. De liefde van Mary voor Jan voel je door de woorden heen. Door de dagboekstukken leef je met haar mee, haar soms eenzame wereld in corona-tijd is schrijnend. Ondanks alles blijft ze overeind. En boven alles is er de liefde. Prachtig.
door Marijke Bakker op 13-06-2024
Geweldig verhaal. Er waren emoties maar ook humor. Knap geheel die kunnen helpen met verwerking van verlies.