Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Koraalboom
Ik herinner me Indië: verhalende gedichten

Auteur

E.M. Anthemis

Uitvoering
Hardcover
Prijs
24 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De Koraalboom is een bundeling autobiografische gedichten. In herinnering blikt de auteur terug op een bewogen jeugd die zich voornamelijk afspeelt in voormalig Nederlands-Indië. Op ontroerende wijze neemt ze je mee in de beleving van een kind: van haar vroegste herinneringen aan een zo dierbaar Indië tot na het einde van de Japanse bezetting.

De veelal verhalende gedichten voeren langs levendige beelden van zowel mooie, verdrietige als geestige ervaringen. Met beroering en een voorliefde voor natuur aanschouwt zij het kappen van het oerwoud en bepleit het behoud ervan. Fragmenten van het straatbeeld met zijn kleurrijke voorbijgangers, exotische dieren in haar achtertuin, de zowel erbarmelijke omstandigheden, als bijzondere momenten in de Japanse kampen tot en met de Bersiap die daar pijnlijk op volgt, passeren de revue. De scherpe paradoxen van leven in oorlog worden steeds liefdevol van meerdere kanten belicht.

Over de auteur

De Koraalboom is opgedragen aan de lerares Nederlands, die ook nadat het werd verboden, in het kamp les gaf. Die momenten waarop kinderen even kind mochten zijn – momenten met boeken en poëzie – vormden later een belangrijke bron van inspiratie tot schrijven en dichten.

Productinformatie

ISBN
9789464898835 / 978-94-648-9883-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-10-2023
Taal
Nederlands

Onderwerpen
Autobiografie: algemeen
Kwalificaties
Indonesië

Uitvoering
Hardcover
Pagina's
142
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 21
Inkijk pagina 84
Inkijk pagina 85

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek