Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Van rouw naar troost
Stille woorden voor hart en ziel

Auteur

Henny aan de Stegge – van den Hoven

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Van rouw naar troost is een verzameling van gevoelens in dichtvorm. Haar rouwervaringen inspireerde Henny om een grote verscheidenheid aan gedichten te schrijven. Het afscheid van geliefden, partners en kinderen, verschillende vormen van rouwverwerking, komen in de gedichten naar voren. Ieder verlies vraagt zijn eigen aandacht en tijd om beleefd te worden, om boven de pijn van gemis en verdriet uit te groeien. Rouwen is een proces van vallen en opstaan. Er is moed voor nodig je kracht naar boven te halen. Om het Licht in je, in deze verdrietige situatie, te laten schijnen om weer kleur te geven aan je leven. Deze gedichtenbundel kan je bijstaan op moeilijke momenten, jou het gevoel geven: 'Iemand begrijpt me, leeft even met me mee.' Zodat de warmte en de liefde die in de gedichten zijn gelegd, je even mogen 'omarmen'. Je kunt de bundel op je gevoel openslaan en je merkt dat de resonantie van het gedicht weerklinkt in je hart.

Over de auteur

Henny aan de Stegge - van den Hoven (1952) kwam, als zesjarig meisje, door een gebroken putdeksel in een gierkelder terecht. Haar oudste broer redde haar van de ‘verstikkingsdood’. Tijdens dit gebeuren kreeg zij een bijna-doodervaring. Als jongvolwassene kreeg zij zowel beroepsmatig als in haar privéleven, in een kort tijdsbestek te maken met pijn, lijden en dood. Al jong had zij veel plezier in het schrijven van gedichtjes. Haar inspiratie tot het schrijven van rouw- en troostgedichten heeft zij ontleend aan ervaringen die zij heeft opgedaan zowel in haar privéleven, als verpleegkundige, medium en spiritueel coach.

Productinformatie

ISBN
9789464899269 / 978-94-648-9926-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-09-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
128
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 26
Inkijk pagina 62
Inkijk pagina 102

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Sepp op 30-09-2023
Het boek "Van Rouw naar Roost" is echt een aanrader. Het is een verhaal vol emotie, maar ook vol hoop en heling. De auteur weet op krachtige wijze de complexe gevoelens en gedachten rondom rouw te beschrijven. Het voelt alsof je zelf deel uitmaakt van het verhaal en met de personages meegaat op hun reis van verdriet naar acceptatie. Het boek biedt ook praktische tips en inzichten voor het omgaan met rouw, wat het nog waardevoller maakt. Ik kon het boek gewoon niet neerleggen, omdat ik zo meegesleept werd door de diepgang en de echtheid van het verhaal. Het heeft me geholpen om mijn eigen gevoelens van verlies beter te begrijpen en heeft me hoop gegeven dat er altijd licht aan het einde van de tunnel is. Dus als je op zoek bent naar een boek dat je raakt, inspireert en troost biedt, dan is "Van Rouw naar Roost" zeker een aanrader! 📚❤️