Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Verwond en verbonden
Geloofsverhalen bij het herstel van trauma

Auteur

Inge Boef

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (19 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Was het gezin waarin je opgroeide onveilig? Grote kans dat voor jou je wereld nu ook onveilig is: je collega’s, je vrienden, je eigen gezin, je eigen lijf misschien wel. Je hebt moeite om je echt te binden. Om helemaal te leven en je onvoorwaardelijk te geven.

Zo’n traumatisch verleden werkt sterk door in het heden. Het kan moeilijk zijn te geloven in een toekomst die anders is. Er zijn verhalen die houvast bieden. Die je zicht geven op een andere werkelijkheid.

In deze bundel vertel ik hoe helend geloofsverhalen uit de Bijbel kunnen werken bij dit soort trauma. Hoe ze je helpen te geloven dat je weer verbonden kunt raken. Met jezelf en met de mensen om je heen. Het zijn oefenverhalen die je vertrouwen kunnen geven om er te zijn.

Genrewinnaar
boek●goud 2024

Over de auteur

Inge Boef (1982) verdiept zich in joods-christelijke bronnen van spiritualiteit, theologie, filosofie, trauma en persoonlijke groei. Ook schrijft ze graag. Op haar blog geeft ze aan haar lezers door wat ze leest en leert. Daarnaast is zij actief in het schrijven van educatief materiaal voor het middelbaar godsdienst onderwijs.

Productinformatie

ISBN
9789464899948 / 978-94-648-9994-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-04-2024
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
176
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 7
Inkijk pagina 9
Inkijk pagina 15

Reviews (19)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Virginie op 06-02-2025
Dit boek verdient zijn gewicht in goud; het is allereerst met veel mensenkennis en inhoudelijke expertise geschreven, en tegelijk voel je op elke bladzijde dat het door de auteur zelf ten volle doorleefd is. Precies deze combinatie maakt het boek voor mij uniek in zijn soort. Als lezer voel ik me begrepen en word ik verrassend thuisgebracht in de oude geloofsverhalen.
door Marjan Franssen op 06-02-2025
Het heeft me een enorm positieve boost gegeven om de verbinding met Christus weer te zoeken mét alle pijn en trauma die er is. Tijdens het lezen merk ik een groter wereldbeeld dan alleen de christelijke cultuur en dat is heel prettig. Mede als de verbinding die je legt met ons lijf. Daar zit juist zo opgeslagen waarom we God soms niet durven zoeken maar daar gaat het vaak niet over, ons lichaam.
door lente op 06-02-2025
ik zit in mijn eigen leven vaak.met hoe ik veiligheid kan voelen maar ook.voelbaar maken en daar helpen Inge haar woorden bij, sluiten aan bij mijn denken en dagen uit.verder te zoeken
door Rens op 05-02-2025
Raak, diep en helder. Uniek in zijn soort. Inspirerend.
door Marjanne op 05-02-2025
Grondig, persoonlijk en zinvol. Is het niet op jezelf
toepasbaar dan wel in je werk en/of interactie met mensen die je kent.
door Jeannette Schot op 05-02-2025
Alles wat Inge schrijft herken ik. Als ervaringsdeskundige heb ik zelden een boek gelezen dat zo indringend en duidelijk laat voelen wat er in lichaam en geest gebeurt als je jeugd traumatisch is verlopen. Dat weet Inge dan ook nog op prachtige wijze te verbinden aan Bijbelverhalen. En nergens is iets van slachtofferschap te bespeuren. Groot respect voor Inge Boef!
door Gerdien Brunsveld op 05-02-2025
Het onderwerp trauma gekoppeld aan bijbelverhalen; uniek! Stemmen horen in verhalen die helpen in die zoektocht naar verbondenheid. Zorgvuldig doordacht! Een boek dat niet mag ontbreken in de collectie van een pastoraal werker, predikant of kerkelijk werker.
door Maartje op 05-02-2025
Eerlijk en open
door Jan Vierhout op 05-02-2025
Het boek is erg bemoedigend in de verwerking van trauma, omdat het veel bemoedigende en verhelderende verhalen heeft uit de Bijbel. Deze verhalen zijn nodig en helpend in de vewerking van trauma. Goed geschreven boek met veel interessante informatie over trauma.
door Bea Wildeman op 05-02-2025
Knap om zo open en eerlijk dit verhaal te verwoorden. Helpende woorde voor velen.
door Sine Doors op 28-09-2024
Prachtig boek Inge. Met de juiste woorden geschreven die het zo herkenbaar maken en vlot leesbaar, zo duidelijk alsof het boek alles ivm trauma-ervaring mooi op een rijtje zet, zodat je jezelf eindelijk kan begrijpen of er woorden aan kan geven als je het ook meegemaakt zou hebben. Alles klopt. Mooi en indrukwekkend boek. Ik ga het zeker aan anderen doorgeven. Bedankt om de moed te hebben gehad om het boek geschreven te hebben. Aanrader.
door Gineke de Weerdt van Dam op 26-08-2024
Een lief en dapper boek. Fijn geschreven. Prettig leesbaar van begin tot eind. Inspirerend en helpend.
door A v d Brink op 31-07-2024
In 1 ruk uitgelezen
Zoveel herkenning niet normaal. Als ik niet beter wist was het “mijn” boek!
door Irene op 28-04-2024
Dit boek is 'something else'. Inge heeft de gave en de wijsheid om zo iets ongelofelijk complex' als vroegkinderlijk trauma te ontrafelen waardoor het begrijpelijk - bijna logisch!- wordt. Een kado voor iedereen die er mee te maken heeft en er - zowel van zichzelf als bij een dierbare- meestal geen snars van begrijpt. Ze rept met geen woord over wat ze zelf meemaakte, daar gaat het boek niet om. Geen greintje slachtofferschap. En toch voel je als lezer wat ze doormaakte en hoe erg het was. Het boek gaat over worsteling en hoop, de taal(-loosleid) van het lijf, de reis naar herstel én littekens die blijven. Het is niet één levensverhaal, maar een meta-analyse van heel veel levens(-verhalen). Onderbouwd met een schat aan ervaring, research, literatuur, kennis, verbanden leggen, oeroude wijsheid, intelligentie en nieuwe inzichten. Verteld op een manier die jij en ik volgen, bevatten, vóélen. Alles klopt. Dan ben je een begaafd schrijfster. Complimenten. Aanrader.
door Jaap Neerken op 24-04-2024
Inge schrijft een ingetogen, deskundige en tegelijk hartverscheurende inwijding in Bijbelse perspectieven die onze trauma's kunnen inbedden en kanaliseren.
Een genezend boek.
Prachtig!
door Robert op 18-04-2024
Wat een indrukwekkend boek. Inge Boef beschrijft heel duidelijk wat de gevolgen kunnen zijn van een vroegkinderlijk trauma. Hartverscheurend. Gelukkig beschrijft ze ook de beweging op weg naar herstel
door Arjan Noordhoek op 18-04-2024
Met veel genoegen heb ik bij de presentatie van dit boek een inleiding gegeven.
Daar toonde ik aan, hoezeer de schrijver verbonden is met de Silogemeente in Utrecht, met haar theologie en haar oog voor de onderkant. Maar ook met wat geestelijk werk beoogt, zoals ik dat als geestelijk verzorger mocht doen in het Justitiepastoraat. Alle lof voor dit boek, dat ik graag aan geestelijk verzorgers en pastores aanbeveel.
door Judith Koudenburg op 12-04-2024
Inge verwoordt heel helder welke invloed vroegkinderlijk trauma heeft. Heel kwetsbaar, aangrijpend en inzichtgevend. En indrukwekkend goed geschreven!
door Robert op 10-04-2024
Meest indrukwekkende boek dat ik ooit heb gelezen. Na 2 a 3 hoofdstukken moest ik even wat anders doen en de tekst laten bezinken. De impact van een vroegkinderlijk trauma is veel heftiger dan ik dacht. Ik voelde me soms kwaad als ik dacht aan al die mensen die hiermee worstelen. Het grijpt je aan.
Gelukkig geeft Inge Boef steeds de beweging aan om verbonden te zijn met jezelf en met anderen. Hoofdstuk 3 vond ik het meest aangrijpend. Het niet zijn. Om niemand te zijn. Dat hakt er in.

In de media

Trauma en herstel : door geloofsverhalen verbonden

Artikel Volzin nu online voor iedereen te lezen.

Lees meer op: Volzin Magazine
Verwond en Verbonden

Stichting VPSG - Zingeving na misbruik schrijft recensie over het boek "Verwond en Verbonden - geloofsverhalen bij het herstel van trauma" geschreven door Inge Boef. "Een boek voor mensen die voort moeten met hun trauma. Ook is het een boek voor ieder die de verhalen regelmatig vertelt en met behulp van dit boek de verbinding kan leggen naar een onderwerp wat vaak onbespreekbaar blijft in geloofsgemeenschappen".

Lees meer op: Stichting VPSG - Zingeving na misbruik