Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Verder
Van vijf kilometer naar een ultraloop en hoe hardlopen helpt bij rouw

Auteur

Julia van Bohemen

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,7 / 5 (3 reviews )
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

“Terwijl de meeste mensen televisie kijken, start ik ’s avonds een lange trainingsloop. Om half één 's nachts staat er 53 kilometer op de teller."

In een voetbalbroekje van haar zoon, een gekregen shirt en een paar oude sportschoenen start Julia van Bohemen op haar 53ste met hardlopen. Ze wil vijf kilometer kunnen rennen. Zes jaar later neemt ze deel aan een honderd kilometer lange ultraloop. In dit boek lees je hoe ze van de vijf naar de honderd kilometer kwam en wat rouw en verlies hiermee te maken hebben.
Als lezer loop je mee met het avontuur en krijg je een intieme blik in haar leven. Een verhaal over euforische en verdrietige momenten, en over wat hardlopen zowel fysiek als mentaal kan betekenen. Spannend, inspirerend en praktisch tegelijk.

“Hardlopen is zo bijzonder niet, totdat je erbij stilstaat.”

Over de auteur

Julia van Bohemen (1963) is schrijver, hardloper en moeder van vier kinderen. Ze schreef artikelen, columns, biografieën en boeken over onder andere gezondheidsthema’s. Ze werkt momenteel als tekstschrijver en communicatiemedewerker. Ze schrijft wekelijks een blog op social media over schrijven en hardlopen (julias.writingrunning.life).

Genodigden kunnen ook bij de boekpresentatie op 28 juni een (gesigneerd) exemplaar kopen.
28 juni om 20 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Bij RunPoint aan de Nieuwestad 26 in Leeuwarden.

Productinformatie

ISBN
9789465091433 / 978-94-650-9143-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-06-2024
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf 17 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
132
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 8
Inkijk pagina 9

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Irina op 16-07-2024
Dit boek van J. van Bohemen gaat over haar belevenis van hardlopen. Het is een persoonlijk verhaal over het overwinnen van een jeugdtrauma, hoe hardlopen haar in haar kracht heeft gezet en hoe deze sport haar passie en manier van leven is geworden. Het is een inspirerend verhaal voor menig hardloper en voor iedereen die het overweegt om een keertje te gaan uitproberen. Je hoeft niet zo fanatiek te worden als Julia, maar het staat je vrij om gewoon te beginnen en dan maar kijken hoe ver je komt. Julia is daar vrij ver mee gekomen, letterlijk en figuurlijk.
door Cees Admiraal op 12-07-2024
Prachtig boek. Geeft een mooi inkijk wat iemand drijfveer is om een ultraloop te lopen. Wat er allemaal voor gedaan en gelaten moet worden en wat er in iemand omgaat. Het boek had van mij 2x zo dik mogen zijn maar dat zal niet meevallen met al die uren trainen.
Heb er als niet loper van genoten. Een aanrader
door Jaike de Boer op 12-07-2024
Julia heeft een een hele fijne schrijfwijze en weet mensen vanaf de eerste letter te boeien. Geen wonder dat ik haar boek in een middag uit had. Aanrader!