Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De kist van papa
Zoektocht naar een levensreis in de twintigste eeuw, langs een tuchthuis in nazi-Duitsland en de gevangenis in Veenhuizen

Auteur

Paulien Rijnhout-Steggink

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een blikken trommel vol brieven en briefjes, fotootjes, kleine en grote documenten. 'De kist van papa', jarenlang voor de kinderen verboden terrein. Een ongeordend archief waarin een zorgvuldig verzwegen verleden zich schuilhield. Pas na het overlijden van beide ouders kon de trommel worden geopend. De inhoud nodigde uit het spoor te gaan volgen van een veelbewogen leven, waarin de Tweede Wereldoorlog een grote rol speelde, evenals de fluwelen knoet van de katholieke kerk. De inzichten die dat spoor opleverde, verklaarden veel, gaven in ieder geval een gedeeltelijk antwoord op de vragen waarmee de kinderen al jarenlang rondliepen.

Over de auteur

Een leven met woorden en zinnen. Na een studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht werkte Paulien Rijnhout-Steggink (Amsterdam, 1954) bijna veertig jaar als docent en beleidsadviseur in het hoger onderwijs. Haar loopbaan ervoer ze grotendeels als interessant en bevredigend, een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van jonge mensen gaf voldoening. Toch bleef er altijd onderhuids een verlangen bestaan om zelf te schrijven, met welgekozen woorden en zinnen op eigen kracht iets te scheppen. 'De kist van papa' verschafte het materiaal, de vrije tijd na pensionering bood de gelegenheid.

Productinformatie

ISBN
9789465097350 / 978-94-650-9735-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-06-2024
Taal
Nederlands

Kwalificaties
20e eeuw, ca. 1900 tot ca. 1999 Veenhuizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
180
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek