Groeven
Het gedoe van het leven in je aangezicht
- Auteur
-
Pieter T. van Diesen
- Uitvoering
- Paperback
- Genre
- Gedichten
- Prijs
- € 16 ,50
- Verzending
- Gratis verzending in Nederland en België
- Levertijd
-
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)
Samenvatting
Dit prozagedicht gaat over de vele sporen die het leven achterlaat. Het meest zichtbaar op je gelaat. Het is een poëtisch verhaal over een man die in een spiegel kijkt. Hij ziet de tekenen op zijn gezicht. Hij herkent zichzelf en zijn levenspad. Tegelijk ziet hij de sporen die hij kan volgen. Ze geven richting aan wat hij nog kan maken van de rest van zijn leven.
De vorming van een mens staat centraal. De man had net zo goed een vrouw kunnen zijn. De lezer krijgt de ruimte om zichzelf te herkennen. Of het karakteristieke, getekende gezicht van een ander.
Elke groef geeft hoop. Het is een opening naar een nieuwe weg. Het verleden krijgt op elke nieuwe dag weer een kans waarbij het hopelijk allemaal de moeite waard blijkt te zijn.
Over de auteur
Pieter T. van Diesen (Deurne, 1966) schreef zijn eerste verhaal, een sprookje, toen hij tien jaar oud was. Direct vanaf zijn eerste pennenstreken werd hij gegrepen door de kracht van het woord. Hij werd al schrijvend ouder, leerling, verliefd, vriend, man, gitarist, zanger, ingenieur, ethicus, vader, wijzer, teneergeslagen, fanatiek, arbeidsdeskundige, voetballer, manager, docent. Ongeveer in die volgorde. Altijd was er wel iets om over te schrijven. Dichterlijke vrijheid nam en neemt hij serieus, maar niet zo erg. Zijn gedichten relativeren. Ze leggen relaties bloot waardoor het leven draaglijk lijkt en soms zelfs vermakelijk.
Productinformatie
- ISBN
- 9789465099545 / 978-94-650-9954-5
- Uitgeverij
- Boekscout
- Verschijning
- 02-08-2024
- Taal
- Nederlands
- Genre
- Gedichten
- Kwalificaties
- Met betrekking tot volwassenheid Leeftijdscategorie: vanaf 16 jaar
- Uitvoering
- Paperback
- Pagina's
- 56
- Formaat
- A5
- Illustraties
- Nee
Inkijk
Reviews
Er zijn nog geen reviews over dit boek