Doorzichtig

Maartje van Houwelingen

Categorie: Fantasy
  • (3)

€ 19,55
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Lieke overlijdt bij een ongeluk. Vreemd genoeg komt ze terug op aarde… Als geest. Ze gaat op weg naar Ghost City, de geestenwereld waar alle geesten wonen en werken alsof ze nog leven. Daar ontmoet ze de superknappe Timothy. Samen met hem komt ze erachter dat Ghost City in gevaar is, en niet zo’n beetje ook! Een mysterieuze organisatie probeert de geestenwereld te vernietigen en als dat lukt, verdwijnt niet alleen Ghost City, maar ook de aarde! Lieke doet haar best om de gevaarlijke organisatie te stoppen en ondertussen laat Timothy haar hoofd op hol slaan… Komt het nog goed?

Uit het boek

Ik heet Lieke en ik ben nu een geest. Ik weet ook niet precies hoe dat kan, of hoe het gebeurd is. En ik heb ook nog steeds zoveel vragen... Dit was hoe ik, nou ja, ‘wakker’ werd. Hoe ik doodging als mens en terugkwam als geest. Het was best wel eng. Luister:

"Wat is dit?" Lieke lag op de grond. Of eigenlijk: Wat was datgene waar ze op lag? Voorzichtig ging Lieke zitten. Zonder dat ze het zelf deed, schoof ze ook een beetje naar rechts. "Wat is..." Lieke stokte haar zin en probeerde op te staan. Maar voordat ze een stap had gezet, draaide ze heel langzaam een rondje over de kop. "Aaah!" Toen Lieke weer 'normaal' op de 'grond' stond, keek ze om zich heen. Ze zweefde in het midden van een soort enorme bol. De wand van de bol was bedekt met, het leek wel, een soort vloeistof. De vloeistof had een blauwpaarse kleur. Voorzichtig probeerde Lieke zich naar de wand te bewegen. Zwemmen lukte niet echt. Lopen ook niet. Lieke probeerde dan maar naar de wand te 'glijden': ze strekte haar armen helemaal tot boven haar hoofd, en liet ze daarna met zoveel mogelijk kracht weer naar beneden komen. Dat werkte! Opeens schoot ze naar de wand. Net voordat ze de wand raakte, stopte het glijden. Voorzichtig raakte ze de wand aan. Een rimpel ging door de hele wand. Het voelde als een soort stof, maar dan zo zacht en fijn dat het bijna voelde als een soort vloeistof. Er zaten gouden bolletjes in de stof, en de stof glinsterde en flonkerde je tegemoet. Lieke draaide zich om. Waar was ze? En waarom was ze hier? Wat was er gebeurd? Opeens verscheen er in het midden van de bol een spiegel, en een globe. Lieke gleed naar de spiegel en probeerde de wereldbol te pakken, maar haar hand ging er dwars doorheen. Ze keek in de spiegel, maar haar spiegelbeeld zag ze niet. In plaats daarvan verschenen er woorden:
 

Nooit weer
Lachen met vrienden
Nooit weer
Knuffelen met familie
Nooit weer
aardig, behulpzaam of eerlijk zijn

Over de auteur

"Ik ben geboren in 2001. Vroeger schreef ik al veel korte verhaaltjes en ik vind schrijven nog steeds erg leuk. Een jaar geleden kreeg ik het idee voor dit boek. We reden langs het kanaal en ik vroeg me af wat ik zou doen als ik erin zou vallen. Bam! Daar was het eerste hoofdstuk. Ik schreef enthousiast verder en een tijdje geleden was het eindelijk af!"

Reviews

2017-12-22 13:27:30 | Door: anoniem | Waardering:
nog niet gelezen maar ziet er erg leuk uit, echt een origineel idee over het leven van een dood meisje!

2016-06-06 11:57:27 | Door: Marlies | Waardering:
Spannend en origineel verhaal. Leest lekker weg en is ook nog eens grappig.

2016-05-09 15:51:51 | Door: myko | Waardering:
kei leuk boek!!!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Doorzichtig

Auteur:

Maartje van Houwelingen

Categorie:

Fantasy

Aantal pagina's:

228

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

15-04-2016

ISBN:

978-94-0222-547-1 / 9789402225471

Vaste prijs:

€ 19,55

Waardering:

  • (3)

Winkelwagen

Titel Aantal Prijs

Zoeken


Volg Boekscout:


Uitgeverij Boekscout YO!

Welkom in de webshop van onze jonge schrijftalenten. We geven de boeken van deze schrijvers tussen de 10 en 15 jaar uit bij een speciale uitgeverij, genaamd Boekscout YO!. Misschien heb je zelf ook wel een boek geschreven. Over avonturen, over spoken, over verkering, over dieren, er mogen ook tekeningen of foto's in staan. Het maakt niet uit! Stuur het gewoon naar ons toe. Dan gaan wij kijken of je boek geschikt is om door ons uitgegeven te worden.

Alle boeken van Boekscout

Deze webshop is speciaal voor onze jonge talenten. Zoek je een andere titel of ben je benieuwd naar alle boeken van uitgeverij Boekscout, bekijk dan onze volledige webshop hier.