De dertiende Onverslaanbare, deel 2 het Licht

Ida Visser

Categorie: Young Adult
  • (1)

€ 22,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

April en haar vrienden zijn aan de dood ontsnapt door vanuit het Mirakel in het Donker te springen. Niemand had verwacht terecht te komen in het Licht, een plek bewoond door de Alwetenden. De Alwetenden hebben hun eigen regels en de komst van de Onverslaanbaren zorgt voor discussie. De twee groepen moeten het eens zien te worden, maar er zijn slechte mensen die verschrikkelijke dingen doen. En goede mensen die verschrikkelijke dingen doen. Zowel Onverslaanbaren als Alwetenden komen voor ethische dilemma’s te staan. Als er lastige keuzes moeten worden gemaakt, lopen vriendschappen en relaties gevaar. Het Mirakel was hierbij slechts kinderspel.

Uit het boek

Jamies perspectief

Dan kijk ik naar Mike voor hulp, hij zucht diep, waarna hij zijn stem verheft.

"Allemaal stil!"
Op wat zacht geroesemoes hier en daar na, houdt iedereen de mond dicht, wat Mike ruimte geeft om te praten.
"Vanaf het moment dat wij het Licht binnenliepen, is alles de mist in gegaan. We werken niet meer samen, het enige wat we doen, is elkaar de grond in stampen."
Hij laat een hopeloos geluid horen.
"Kom op, jongens. Zijn we nu serieus aan het ruziemaken vanwege een waardeloze ondervraging?"
Hij kijkt de groep rond.
"Hoe kunnen we in staat zijn om fatsoenlijk met de Alwetenden om te gaan als het ons niet eens lukt om met elkaar om te gaan?"
"Ik wil niet fatsoenlijk met de Alwetenden omgaan!", roept Jacky. "Ze hebben tientallen mensen opgesloten die ze dwingen voor hen te werken. Deze groep wordt geleid door iemand die zijn kracht om te doden gebruikt als een wapen. Dat zijn niet de mensen met wie ik wil omgaan."
"Ik ook niet", brengt Lola in. Ik verbaas me over Jacky’s vastberadenheid, haar doorzettingsvermogen. Minder dan een dag geleden was ze nog degene die Mike en mij vertelde geen ruzie te maken, nu spoort ze ons aan om in opstand te komen.
"Uhm, jongens," zegt April ertussendoor, "misschien moeten we dit niet allemaal in het openbaar bespreken."
"Wat?", vraagt Jacky. "Ben je bang dat Paramis ons kan horen en ons zal vermoorden?"
Ze draait zich om en kijkt de groep langs.
"Dit is precies wat ik bedoel. Wij, Onverslaanbaren, een Helper en de VTR, zullen niet door angst worden tegengehouden. Wij gaan naar Paramis en dwingen hem om iedereen met respect te behandelen. Wie is het met mij eens?"

Over de auteur

Ida Visser is geboren in 2003 en zit op het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Haar vrije tijd besteedt ze aan paardrijden, schilderen en schrijven. Ze is op jonge leeftijd al begonnen met het schrijven van veel korte verhalen en na het in maart 2017 verschenen eerste deel van haar trilogie, is nu het tweede deel uitgebracht. Ook nu is ze volledig opgegaan in haar verhaal en genoot daar intens van. Schrijven is haar passie.

Reviews

2017-12-22 13:30:09 | Door: anoniem | Waardering:
wauw wat een boek bijna voor volwassenen zin om te gaan lezen!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De dertiende Onverslaanbare, deel 2 het Licht

Auteur:

Ida Visser

Categorie:

Young Adult

Aantal pagina's:

328

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

22-09-2017

ISBN:

978-94-0223-931-7 / 9789402239317

Vaste prijs:

€ 22,49

Waardering:

  • (1)

Winkelwagen

Titel Aantal Prijs

Zoeken


Volg Boekscout:


Uitgeverij Boekscout YO!

Welkom in de webshop van onze jonge schrijftalenten. We geven de boeken van deze schrijvers tussen de 10 en 15 jaar uit bij een speciale uitgeverij, genaamd Boekscout YO!. Misschien heb je zelf ook wel een boek geschreven. Over avonturen, over spoken, over verkering, over dieren, er mogen ook tekeningen of foto's in staan. Het maakt niet uit! Stuur het gewoon naar ons toe. Dan gaan wij kijken of je boek geschikt is om door ons uitgegeven te worden.

Alle boeken van Boekscout

Deze webshop is speciaal voor onze jonge talenten. Zoek je een andere titel of ben je benieuwd naar alle boeken van uitgeverij Boekscout, bekijk dan onze volledige webshop hier.