Het achtvoudige pad - Sarahs reis op het boeddhistische pad

Hanneke Dragtsma

Category: Spirituality

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als Sarah door Kathleen wordt uitgenodigd om een weekendje naar Beer te gaan heeft ze daar helemaal geen zin in. Ze is opgebrand door de zorg voor haar alcoholverslaafde vader en nadat haar beste vriendin Maggy haar de bons heeft gegeven lijkt ze het licht niet meer te kunnen zien. Ze leeft haar leven in het lijden, vast in het verleden dat haar handelen in het nu blijft bepalen. Om Kathleen niet teleur te stellen gaat ze toch mee naar Beer. Een bijzondere ontmoeting daar is het zaadje dat uitgroeit tot een grote ommekeer in haar leven. In acht hoofdstukken volgt Sarah in het mystieke Engeland van nu het boeddhistische achtvoudige pad: uit het lijden op weg naar verbinding.

From the book

Het is maar net wat ze wil voeden. Of het is het lijden dat veroorzaakt wordt door begeerte en daarmee het lijden weer versterkt, een cyclische beweging die op deze wereld al genoeg narigheid heeft veroorzaakt. Of de omkering daarvan, door de weg naar het hart te vinden middels het achtvoudige pad. Alleen dat laatste versterkt het grotere bewustzijn in haarzelf en kan ze een heel klein zaadje in de wereld verspreiden om het groter bewustzijn in het collectief te vergroten, het Aardebewustzijn.
Sarah ademt diep in en hoort het geritsel van haar voetstappen die een weg banen over de steentjes van de onverharde weg waar ze zonder het te weten is ingeslagen. De sfeer doet haar denken aan de energie die ze in Glastonbury heeft gevoeld. Ze meent de magie van Avalon te kunnen voelen in het landschap waar ze doorheen trekt. De zachte energie van Avalon stroomt rijkelijk door haar heen, de herfsttinten lijken zachter te worden en om haar heen is een bijna onwerkelijke serene stilte waarin het lijkt of ze in staat is ieder muizenpiepje in de wijde omgeving te kunnen waarnemen. Gedachten verdwijnen in een tijdloosheid die haar aangenaam omarmt. En in de tijdloosheid maakt ze meer mijlen dan dat ze van tevoren ooit had kunnen bedenken.

About the author

Hanneke Dragtsma (Heerenveen 1965) schrijft om haar hoofd helder te houden. In Het achtvoudige pad volgt ze het spoor van het boeddhistische achtvoudige pad en vergelijkt ze Boeddha’s inzichten met andere stromingen. In deze spirituele roman zoekt ze antwoord op de vraag of Boeddha’s pad in deze moderne tijd nog toepasbaar is. Ze geeft geen antwoorden, want ze zou niet weten hoe. Ze gelooft in het niet weten en wil zich verwonderen over het mysterie. Dit is haar derde roman. Hiervoor schreef ze Terug naar Avebury (2017), een autobiografische roman over haar transitieproces, en Pepita Perez (2016).

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het achtvoudige pad - Sarahs reis op het boeddhistische pad

Author:

Hanneke Dragtsma

Category:

Spirituality

Number of pages:

236

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

30-08-2019

ISBN:

978-94-638-9563-7 / 9789463895637

Price:

€ 21,50

Language

Dutch