De poolster die het Noorden kwijt was - Een leerzame, interactieve zoektocht doorheen de ruimte, die de jonge lezer moed zal inspreken.

Marte de Jonghe, Eline Hoeben en Laura Hoeben

Category: Picture books
  • (3)

€ 14,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Iedereen raakt wel eens de weg kwijt... Zelfs de sterren in de lucht lijken soms even niet meer te weten waar ze echt thuishoren. Zo is ook de poolster wanhopig op zoek naar zijn ware stekje. Al zijn vrienden willen helpen, maar is dat wel genoeg? Ga mee op zoektocht door de ruimte en help de poolster mee zijn thuis terug te vinden. Laat je leiden door de talloze reacties van zijn vriendjes, en wie weet, met een beetje geluk... vinden jullie zo samen het Noorden terug.

From the book

De poolster schrok van het antwoord van de zon en begon zich haastig in de tegenrichting te bewegen. De moed die hij had gekregen door de maan, verdween als sneeuw voor de zon. Gelukkig zag hij in de verte nog andere mooie sterren fonkelen. Misschien weten zij wel het antwoord op mijn vraag, dacht de poolster. Hij naderde het hoopje sterren en nu hij dichterbij was, kon hij zien wie zijn nieuwe voorbijgangers waren. “De grote en de kleine beer!” riep de poolster. De sterren draaiden zich in zijn richting.

Nog vooraleer hij op adem was gekomen riep de poolster: “Dag lieve, grote beer, ik weet niet meer waarheen. Kan jij mij helpen het Noorden te vinden? Of blijf ik voorgoed alleen?”

De grote beer lachte en gromde daarna luid: “Ach arme poolster, ik ben toch maar een beer. Ik kan grommen, bijten, lopen maar dat is alles wat ik leer. Je zult iemand anders moeten vinden, om jou de weg te tonen. Ik hoop dat zij jou kunnen helpen en je zo ook kunnen belonen.”

De poolster lachte dankbaar en wierp toen een blik op de kleine beer. Nog vooraleer de poolster iets kon zeggen, ging de grote beer verder met zijn toespraak.

“Vraag maar niets aan hem, hij kan nog niets vertellen. Het heeft dus echt geen zin, om jouw vraag opnieuw te stellen.”

De poolster keek betreurd en zwaaide naar het beertje. Daarna draaide hij zich met een ruk om en begon hij zich voort te bewegen, weg van het groepje sterren dat hem niet hadden kunnen helpen. Zijn moed was bijna op en door al deze teleurstellingen, scheen hij steeds minder en minder. Hij was zo verdrietig. “Wat moet ik nu toch doen? Ik sta al uren te zoeken en niemand hier in de lucht kan mij helpen”, snikte de poolster. Hij dwaalde steeds verder door het nachtelijke donker.

About the authors

Op een koude februarinacht in IJsland fonkelden alle sterren aan de hemel. Verwonderd door zoveel schoonheid bleven we staan en keken naar boven, zoekend naar bekende sterrenbeelden en sterren. Groot was onze verbazing toen we een zeer heldere ster plots in het Westen zagen staan... "De poolster staat toch in het Noorden", zei Laura "en het Noorden ligt daar!" ging ze verder terwijl ze in de richting van het Noorden wees. Maar de ster stond niet waar we hem zouden verwachten. "Dat zou pas een mooie titel zijn voor een kinderboek!" ging Eline verder. "De poolster die het Noorden kwijt was!" Onze fantasie ging de vrije loop en al snel verzonnen we een verhaal dat aansloot bij deze titel. Eenmaal terug in België, bleef het echter niet bij een idee. Marte voegde de daad bij het woord en schreef het eerder verzonnen verhaal in haar eigen stijl. Eline vervolledigde het boekje met illustraties. Zo ontstond niet alleen dit boek, maar ook een mooie herinnering aan een voor ons leuke reis.

Reviews

2019-11-19 10:01:47 | By: Jozefien Lenaerts | Rating:
Nieuwsgierigheid wordt opgewekt vanaf de eerste pagina. Het boek zit boordenvol avontuur en levenslessen. Dankzij de rijmpjes die meerdere malen terugkomen, kunnen kinderen veel beter opgaan in het verhaal. De verwachtingen zijn overtroffen! Kijk uit naar meer van deze fantastische schrijfster!

2019-11-02 14:53:50 | By: Sara | Rating:
Een heel leuk boek met een hele leuke boodschap voor kinderen dat ze nooit mogen opgeven! Heel mooi verwoord! Een aanrader

2019-10-30 15:14:01 | By: Juf Nele | Rating:
Een goed verhaal met vele mooie woorden! Fijn dat de simplistische tekeningen aansluiten bij de leefwereld van de kinderen. Het was dan ook een goed idee om de tekeningen door een kind te laten maken, dat maakt het extra charmant! Voor mij staat de tekst centraal, de boodschap maakt het boek! Groetjes Juf NeleWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De poolster die het Noorden kwijt was - Een leerzame, interactieve zoektocht doorheen de ruimte, die de jonge lezer moed zal inspreken.

Authors:

Marte de Jonghe, Eline Hoeben en Laura Hoeben

Category:

Picture books

Number of pages:

30

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5 liggend

Release date:

18-10-2019

ISBN:

978-94-638-9671-9 / 9789463896719

Price:

€ 14,99

Language

Dutch

Rating:

  • (3)