Kunnen vrouwen ook autisme hebben? - Een boek vol ervaringsverhalen van vrouwen met autisme.

Roos Hart

Categorie: Gezondheid

€ 19,50
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Mijn naam is Roos. In 2012 kreeg ik de diagnose Asperger, ik was toen 33 jaar. Voor mij was het een opluchting , een uitleg waarom mijn omgeving en ik altijd dachten dat er iets “mis” was met mij. Meerdere keren nadat ik mijn diagnose met iemand deelde kreeg ik te horen: “Oh? Kunnen vrouwen ook autisme hebben?” Omdat dit helaas nog steeds zo onbekend is, heb ik mijn boek deze titel gegeven.
Na mijn diagnose vond ik op internet veel over mannen of kinderen met autisme, maar bijna niets over vrouwen. Daarom besloot ik om zelf ervaringsverhalen te verzamelen van vrouwen met autisme om er achter te komen hoe zich dit uit. En omdat ik graag fotografeer, maakte ik ook portretten van deze vrouwen. Dit boek geeft dan ook een kijkje in hoe autisme zich uit bij vrouwen. Dit omdat de wereld nog te weinig bekend is met hoe autisme zich zó anders uit bij een vrouw, dan bij een man.

Uit het boek

Voor de mensen die geen autisme hebben:

Geef ons de tijd. Waar jullie één stap doen, moeten wij er vier doen. Het duurt nou eenmaal wat langer, daar kunnen jij, ik en de rest van de wereld niks aan doen.

Over de auteur

Roos Hart (1979) groeide op in de Bollenstreek, samen met haar oudere broer en twee lieve ouders. Roos en mensen om haar heen merkten al sinds ze drie was dat ze zich anders gedroeg en uitte dan andere kinderen in haar omgeving. Maar niemand wist wat er nou precies was met haar. Na een moeizame tijd op school en later ook in haar banen, die ze nooit langer kon houden dan een jaar of twee, kwam er uiteindelijk in 2012 het verlossende woord in de vorm van een diagnose... autisme!

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Kunnen vrouwen ook autisme hebben? - Een boek vol ervaringsverhalen van vrouwen met autisme.

Auteur:

Roos Hart

Categorie:

Gezondheid

Aantal pagina's:

158

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

18-10-2019

ISBN:

978-94-6389-650-4 / 9789463896504

Vaste prijs:

€ 19,50

Taal

Nederlands