Moord op z'n Mokums - Wie heeft Kees Verlinden vermoord?

Jelle Goris

Category: Thrillers
  • (6)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het politieteam van Patrick Spoelstra raakt betrokken bij een inval van een motorbende in Amsterdam Buitenveldert. Er wordt een ring gevonden. Deze legt een verband met de onopgeloste moord op de vriend van Patricia Somers, Kees Verlinden. Het verhaal neemt een verrassende wending met de uiteindelijke oplossing van de tot dan onopgeloste moord.

From the book

De altijd zo zelfverzekerde rechercheur van politie zat met een vertwijfelde blik voor zich uit te staren. Zelf was hij het er nog niet over eens of de afgesproken marsroute wel de juiste was. Aan de ene kant was de pinkring het enige houvast in deze schimmige zaak, aan de andere kant zouden de consequenties voor Patricia heel groot kunnen zijn als bleek dat de plank volledig misgeslagen werd en het onderzoek niets was opgeschoten. Bovendien was het nog maar af te wachten of Patricia en haar patronaat zich konden vinden in de voortgang van het onderzoek.
Spoelstra wist als geen ander dat iemand als advocaat van een zaak afhalen zeer ongebruikelijk is. Meestal werd dat gedaan bij gebleken onjuistheden in de procesgang of bij belangenverstrengeling. Nu was dit laatste niet helemaal te plaatsen in deze categorie, maar iets was er natuurlijk wel van waar. Hij bedacht echter dat volgens het oude gezegde met passen en meten de meeste tijd werd versleten, maar dat er dan geen sprake was van enige vooruitgang. Hij besloot nu meteen maar de daad bij het woord te voegen en Patricia te bellen voor een afspraak om een en ander door te praten.
Hij wilde eerst haar polsen om daarna eventueel haar patronaat te benaderen. Hij moest haar er eerst van zien te overtuigen dat op dit moment de met Menno en René afgesproken tactiek, als enige houvast bood. Als zij hierin niet zou meegaan, kon het onderzoek wel eens op dood spoor belanden en zou de moord op haar geliefde misschien wel nooit worden opgelost en dat was het laatste wat Spoelstra wilde laten gebeuren.

About the author

Jelle Goris is geboren en getogen in het centrum van Amsterdam. Na ruim 40 jaar werkzaam te zijn geweest in de bancaire zakelijke dienstverlening, heeft hij zich nu toegelegd tot het schrijven. Gezien zijn achtergrond, speelt het verhaal zich dan ook af in het centrum van Amsterdam.

Reviews

2020-06-29 17:01:07 | By: Eric Knibbe | Rating:
Jelle heeft een mooi debuut afgeleverd. Het boek leest lekker weg, de omgeving wordt gedetailleerd beschreven en pas op de laatste bladzijden wordt duidelijk wie de echte dader is.

2020-02-08 20:07:14 | By: Ineke gerts | Rating:
Ik vind het boek Moord op z'n Mokums geweldig, het is een goed leesbaar boek en ook spannend. Ik zou het iedereen aanbevelen.

2020-01-26 16:30:11 | By: Tamara | Rating:
Een knap verzonnen verhaal met een onverwachte ontknoping. Bijzonder hoe je als lezer toch telkens op het verkeerde been wordt gezet. Ik ben benieuwd naar een volgend boek.....

2020-01-19 13:09:17 | By: Annie | Rating:
Ha Jelle, ik heb je boek uit! Razend knap om dat te kunnen. Een verhaaltje schrijven kunnen de meeste wel, maar zo'n complot uitdenken is andere koek. Ik heb het met plezier gelezen, bewust niet achterin gekeken. De ontknoping kwam vrij laat en was voor mij een verrassing.

2019-12-31 14:37:52 | By: Rene Huele | Rating:
Als rasechte Amsterdammer genoten van de herkenbare buurten, straten en situaties. Als vriend van Jelle genoten van zijn bijzonderheden en specifieke karaktertrekken die hij heeft geïntegreerd in zijn boek. Een aanrader. In 1 ruk uitgelezen

2019-10-24 12:40:28 | By: henk | Rating:
heel leuk om te lezenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Moord op z'n Mokums - Wie heeft Kees Verlinden vermoord?

Author:

Jelle Goris

Category:

Thrillers

Number of pages:

182

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-10-2019

ISBN:

978-94-638-9715-0 / 9789463897150

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (6)